Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvala Lumpūro oro uosto paslaptis: kam priklauso trys pamiršti „Boeing“

Nors iki šiol nepaaiškėjo Malaizijos lėktuvo, skridusio reisu MH370, dingimo aplinkybės, šios šalies aviacijos specialistus užgulė nauja niekaip neišsprendžiama mįslė – tarptautinis Kvala Lumpūro oro uostas Malaizijoje ieško trijų krovininių avialainerių „Boeing 747-200F“ savininko ar savininkų, pranešė CNN.
Niekas nežino, kam priklauso jau daugybę mėnesių Kvala Lumpūro oro uoste besiilsintys „Boeing 747-200F“.
Niekas nežino, kam priklauso jau daugybę mėnesių Kvala Lumpūro oro uoste besiilsintys „Boeing 747-200F“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį vietos žiniasklaidoje pasirodė oro uosto administracijos skelbimai, kuriuose prašoma, kad šeimininkas savo lėktuvus pasiimtų per 14 dienų. Priešingu atveju lėktuvai gali būti parduoti arba panaudoti kitaip. Pažymima, kad tokios priemonės visiškai atitinka Malaizijos civilinės aviacijos taisykles ir tarptautinę praktiką.

Oro uosto direktorius Zainolas Mohdas Isa sakė, kad visi trys lėktuvai „Boeing“ Kvala Lumpūre stovi ant žemės jau ilgiau nei metus. Jie atskraidinti ir čia palikti skirtingu metu. Oro uosto mokesčių už juos niekas nemoka.

Lėktuvų savininko mėginta ieškoti tarptautinėse orlaivių duomenų bazėse. Jose nurodyta, kad lėktuvai priklauso Islandijos aviakompanijai „Air Atlanta Icelandic“, tačiau šios bendrovės atstovai paaiškino, kad lėktuvai buvo parduoti dar 2008 metais. Neatmestina, kad nuo to laiko lėktuvų šeimininkai keitėsi dar kelis kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius