Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvebeko apeliacinis teismas patvirtino protestus ribojantį teisės aktą

Kvebeko provincijos apeliacinis teismas pirmadienį patvirtino žemesnės instancijos teismo sprendimą atmesti prašymą panaikinti kai kuriuos straipsnius prieštaringai vertinamame įstatyme, priimtame siekiant numalšinti studentų protestus dėl aukštojo mokslo pabrangimo.
Studentų protestas Montrealyje
Studentų protestas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mitingas Protestas

Specialus 78-asis įstatymas buvo priimtas gegužės 18 dieną po policijos susirėmimų su studentais, protestavusiais prieš sprendimą 82 proc. padidinti mokestį už studijas šios prancūzakalbės provincijos, turinčios 8 mln. gyventojų, universitetuose.

Pagal šį teisės aktą protestų organizatoriai privalo bent prieš aštuonias valandas perspėti policiją apie bet kokias planuojamas demonstracijas, už šios sąlygos nesilaikymą gresia didelės baudos.

Kvebeko premjero Jeano Charest centristinė vyriausybė tvirtina, kad šiuo teisės aktu siekiama užtikrinti viešąją tvarką, nustatant, kur ir kada gali vykti protestai.

Tačiau jo oponentai sakė, kad šis įstatymas pažeidžia susirinkimų ir žodžio laisvę.

Savo nutartyje žemesnės instancijos teismas atmetė studentų pateiktą peticiją, kurioje buvo reikalaujama atšaukti du šio įstatymo straipsnius, tačiau dar ruošiamasi svarstyti kitą peticiją, kurioje keliamos abejonės dėl teisės akto atitikties konstitucijai.

Teisėjas Francois Rolland’as, aiškindamas žemesnės instancijos teismo nutartį, rašė, kad ginčijami skyriai „neužkerta kelio protestams, net jeigu nustatomi tam tikri apribojimai“.

Teisėjas pridūrė, kad šie straipsniai yra nukreipti prieš organizatorius, o ne protestų dalyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius