-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšininkavimo byloje nuteistas ir nusižudyti bandęs buvęs Rumunijos premjeras nusiųstas į kalėjimą

Buvęs Rumunijos premjeras Adrianas Nastase, kuris praėjusią savaitę bandė nusižudyti, kai Aukščiausiasis Teismas atmetė jo apeliaciją dėl dvejų metų kalėjimo bausmės korupcijos byloje, antradienį buvo paguldytas į kalėjimo ligoninę, pranešė kalėjimo administracijos pareigūnas.
Buvęs Rumunijos premjeras Adrianas Nastase
Buvęs Rumunijos premjeras Adrianas Nastase / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Premjeras Rumunija

62 metų A.Nastase, kuris nuo 2000-ųjų iki 2004-ųjų vadovavo socialdemokratų vyriausybei, buvo nuteistas dėl maždaug 1,5 mln. eurų perpumpavimo savo 2004 metų perrinkimo kampanijai. Praėjusios savaitės trečiadienį šalies aukščiausios instancijos teismas atmetė jo apeliaciją dėl nuosprendžio byloje, kurią atidžiai stebėjo Europos Sąjunga (ES).

Šis sprendimas žymi Europos Komisijos skatinamo Rumunijos įsipareigojimo kovoti su korupcija riboženklį, sako analitikai.

A.Nastase nuolat neigdavo visus jam pateiktus kaltinimus ir tvirtindavo, kad tapo „politiškai motyvuoto teismo proceso“ auka.

Buvęs premjeras praėjusį trečiadienį, dviem policininkams atvykus į jo namus nulydėti jo į kalėjimą, bandė nusižudyti – šovė sau į gerklę. Jis buvo nuvežtas į ligoninę ir kitą dieną operuotas.

Šį antradienį Bukarešto teismas nusprendė, jog „nėra teisinių kliūčių“ jo įkalinimui, ir jis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę.

Kovos su korupcija prokurorai anksčiau antradienį sakė, jog atlieka tyrimą dėl trijų policininkų ir vieno gydytojo, kurie, kaip įtariama, padėjo A.Nastase išvengti kalėjimo.

Tas gydytojas yra Serbanas Bradisteanu, vienas garsiausių Rumunijos chirurgų. Jis įtariamas tuo, jog išpūtė A.Nastase sužeidimų rimtumą, kad būtų atidėtas jo įkalinimas, sakė prokurorai.

Reuters/Scanpix nuotr./Buvęs Rumunijos premjeras Adrianas Nastase po bandymo nusižudyti iavežamas į ligoninę
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buvęs Rumunijos premjeras Adrianas Nastase po bandymo nusižudyti išvežamas į ligoninę

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius