Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšius ėmęs Ukrainos parlamento narys suimtas iškart po posėdžio

Ukrainos radikalų partijos narys Ihoris Mosičiukas gerokai nustebo, kai Aukščiausioje Radoje apsilankęs generalinis prokuroras Viktoras Šokinas čia pat pademonstravo jo kaltės įrodymus ir pareikalavo arešto, rašo kyivpost.com.
I.Mosičiuko sulaikymas
I.Mosičiuko sulaikymas / facebook.com nuotrauka

Žymaus radikalo ir dabartinės Kijevo valdžios kritiko Oleho Liaško bičiulis kaltinamas ėmęs tūkstantinius kyšius doleriais ir hrivinomis. Peržiūrėję filmuotą medžiagą Rados nariai čia pat panaikino I.Mosičiuko neliečiamybę ir jis buvo areštuotas.

Ukrainos parlamento pirmininkas Volodymyras Groismanas teigė, kad toks I.Mosičiuko elgesys užtraukia gėdą visam parlamentui. Tiesa, I.Mosičiukui nebuvo duota galimybė pasisakyti, nepaisant to, kad O.Liaško griežtai reikalavo išklausyti jo kolegą.

„Jie negalėjo kitaip manęs pašalinti, tai sugalvojo tai“, – teisinosi I.Mosičiukas, kuris generalinio prokuroro pateiktoje filmuotoje medžiagoje matomas imantis dideles pinigų sumas.

O.Liaško teigė esąs šokiruotas tokių įvykių Radoje. „Aš buvau šokiruotas, šokiruotas ... Kai pamačiau tą vaizdo įrašą ... Jei šioje šalyje yra teisingumas, tai turi dirbti teismai“, – aiškino radikalų vadovas.

Jis vėliau bandė trukdyti policijos pareigūnams, kurie išsivedė I.Mosičiuką rėkdamas: „Tai neteisingumas! Ši valstybė tampa diktatūra! Net Janukovyčius neareštuodavo žmonių parlamente!“.

Neonaciams simpatizuojantis I.Mosičiukas jau turėjo reikalų su teisėsauga, kai buvo apkaltintas planu susprogdinti Lenino statulą Kijevo Borispilio priemiestyje. Jis buvo paleistas iš kalėjimo 2014 metų vasario mėnesį, kai Viktoras Janukovyčius atsistatydino ir pabėgo į Rusiją.

VIDEO: Ukrainos parlamento narys I.Mosičiukas suimtas iškart po posėdžio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius