-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.I.Lula da Silva ragina vykdyti regioninę politiką Amazonijai išsaugoti

Naujasis Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva trečiadienį paragino Pietų Amerikos valstybes, kuriose yra Amazonės atogrąžų miškai, suvienyti jėgas, kad apsaugotų šį esminį kovos su klimato kaita išteklį.
Medžių kirtimas Amazonės miškuose
Medžių kirtimas Amazonės miškuose / 123RF.com nuotr.

Sprendžiant klimato problemą „šiandien būtina išsaugoti žmonių rūšį planetoje, ir kiekvienas už tai atsakingas“, sakė L.I.Lula da Silva, duodamas interviu televizijos kanalui „GloboNews“.

L.I.Lula da Silva sakė, kad siekia surengti susitikimą su Ekvadoro, Kolumbijos, Peru, Venesuelos, Bolivijos ir Prancūzijos Gvianos vadovais, „kad galėtume aptarti žemyno politiką, kaip išsaugoti mūsų Amazoniją“.

Sausio 1 dieną kadenciją pradėjęs L.I.Lula da Silva, ir anksčiau stovėjęs prie Brazilijos vairo, pažadėjo imtis ryžtingų veiksmų aplinkos apsaugos srityje, visų pirma stiprinti Amazonės apsaugą po to, kai jo kraštutinių dešiniųjų pirmtako Jairo Bolsonaro laikais buvo panaikintos priežiūros institucijos.

Žemės ūkio verslo sąjungininkas J.Bolsonaro per ketverius savo valdymo metus sukėlė tarptautinį pasipiktinimą dėl gaisrų ir miškų kirtimo Amazonės džiunglėse.

Vyriausybės duomenimis, valdant J.Bolsonaro vidutinis metinis miškų kirtimas padidėjo 59,5 proc., palyginti su ankstesniais ketveriais metais, ir 75,5 proc., palyginti su ankstesniu dešimtmečiu.

Ekspertai teigia, kad džiunglės niokojamos daugiausia dėl to, kad ūkiai ir žemės grobstytojai jas iškirto gyvuliams ir pasėliams auginti.

77 metų L.I.Lula da Silva pažadėjo iki 2030-ųjų sustabdyti Amazonės miškų kirtimą. Trečiadienį duodamas interviu jis sakė, kad nori įsteigti federalinę policijos įstaigą, kuri „veiktų su didesne jėga“, kad apsaugotų atogrąžų miškus, taip pat sustiprinti kitas vyriausybės institucijas.

„Įsipareigota iki 2030 metų pasiekti, kad Amazonijoje nebūtų kertami miškai. Aš to sieksiu ugnimi ir kardu“, – sakė L.I.Lula da Silva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius