-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Linkevičius Japonijoje sieks stiprinti ekonominius saitus

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį pradeda vizitą Japonijoje, kur susitiks su šios šalies diplomatijos vadovu Fumio Kishida. Ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS sakė, kad pokalbio metu didelis dėmesys bus skiriamas ekonominiam bendradarbiavimui. Planuojama aptarti, kaip paskatinti didesnius japonų turistų srautus į Lietuvą ir didesnį Vilniaus ir Tokijo bendradarbiavimą mokslo srityje.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad L.Linkevičius taip pat dalyvaus Lietuvos garbės konsulato Fukujamos mieste atidaryme ir lankysis vieninteliame Japonijos Holokausto švietimo centre. Ministras planuoja nuvykti pagerbti atominio bombardavimo aukų Hirošimos memoriale.

Jis taip pat susitiks su Lietuva besidominčiais verslininkais.

„Lietuvą ir Japoniją jau daug metų sieja glaudi partnerystė, o pastarųjų metų pasiekimai įkvepia tolesniems darbams – vien per praėjusius metus Lietuvos eksportas į Japoniją išaugo 2,7 karto, Japonija tapo viena iš pagrindinių Lietuvos partnerių mokslo, technologijų ir inovacijų srityje, turistų srautai iš Japonijos per pastaruosius penkerius metus išaugo dvigubai“, – pranešime sakė L.Linkevičius.

Vizitas Japonijoje tęsis iki trečiadienio.

Lietuva yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimus su trimis pagrindinėmis Japonijos mokslo tyrimus remiančiomis agentūromis – Japonijos medicinos tyrimų ir plėtros agentūra, Japonijos mokslo skatinimo draugija bei Japonijos mokslo ir technologijų agentūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius