Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Linkevičius su ES ministrais tarsis dėl sankcijų Baltarusijai

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Europos Sąjungos (ES) šalių kolegomis ketvirtadienį aptars padėtį Baltarusijoje ir planuojamas sankcijas Minsko režimui.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dviejų dienų neformaliame ES užsienio reikalų ministrų susitikime Berlyne L.Linkevičius taip pat aptars ES ir Rusijos santykius, kalbėsis dėl Bendrijos veiksmų mažinant įtampą Viduržemio jūros rytuose, ES bendradarbiavimo su Turkija perspektyvų.

Ministrai taip pat apsikeis nuomonėmis dėl ES strateginio atsako į COVID-19 pandemijos keliamus geopolitinius iššūkius. Darbotvarkėje numatytas susitikimas su Izraelio užsienio reikalų ministru Gabi Ashkenazi ir diskusija apie Artimųjų Rytų taikos proceso ateitį bei taikos ir stabilumo regione užtikrinimo galimybes.

Susitikimą rengia šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Vokietija.

L.Linkevičius planuoja susitikti su Vokietijos kanclerės Angelos Merkel užsienio politiko patarėju Janu Heckeriu. Korber fondo kvietimu ministras dalyvaus Baltarusijai skirtame renginyje, kuriame su Vokietijos akademine ir politine bendruomene aptars politinės krizės Baltarusijoje sprendimo būdus.

Gili politinė krizė Baltarusiją apėmė po rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kai į gatves protestuoti išėjo tūkstančiai piliečių, nesutinkančių su oficialiais rezultatais, jog ketvirtį amžiaus šalį valdantis Aliaksandras Lukašenka buvo perrinktas triuškinančia persvara. Kilę masiniai protestai šalyje malšinami jėga, ES svarsto įvesti sankcijas už smurtą ir rinkimų klastojimą atsakingiems režimo pareigūnams.

BNS diplomatinių šaltinių teigimu, į ES svarstomą sankcijų sąrašą, kurį planuojama tvirtinti rugsėjį, planuojama įtraukti maždaug dvidešimt asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius