Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 21 /14:23

Laikiną atleidimo už abortus priemonę Pranciškus skelbia nuolatine

Visi kunigai galės atleisti už abortą, pirmadienį pareiškė popiežius Pranciškus, nuolatine paskelbdamas laikiną priemonę, kurią buvo įvedęs Vatikano jubiliejinių Gailestingumo metų proga.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nuo šiol suteikiu visiems kunigams gebėjimą remiantis savo kunigyste išteisinti tuos, kas padarė sukelto aborto nuodėmę“, – rašė popiežius apaštališkajame laiške Gailestingumo jubiliejaus metų pabaigos proga.

Gailestingumo jubiliejaus metai, kurių tikslas buvo skatinti susitaikymą ir atlaidumą Katalikų Bažnyčioje ir pasaulyje, pasibaigė praėjusį sekmadienį.

„Šiuo atžvilgiu mano nustatyta sąlyga, apribota Ypatingųjų šventųjų metų trukme, šiuo yra pratęsiama“, – rašė Pranciškus.

79 metų popiežius, kuris yra argentinietis, taip pat sakė, kad turi „kaip galėdamas tvirčiau pakartoti, kad abortas yra didelė nuodėmė, nes juo nutraukiama nekalta gyvybė“.

Sekmadienį, kai užbaigė jubiliejinius metus ir uždarė Šventąsias duris Šv. Petro bazilikoje, Pranciškus davė interviu, kuriame abortus pavadino „siaubingu nusikaltimu“.

Tačiau pirmadienį jis sakė, kad ypatingųjų metų pabaiga nereiškia paties gailestingumo pabaigos ir kad nusidėjėliams turi būti suteikta galimybė atgailauti.

„Galiu ir privalau pareikšti, jog nėra nuodėmės, kurios Dievo gailestingumas, radęs atgailaujančią širdį, siekiančią susitaikymo su Tėvu, negali pasiekti ir nubraukti, – rašoma jo laiške. – Todėl tegul kiekvienas kunigas būna vedlys, parama ir paguoda atgailautojams šioje ypatingo susitaikymo kelionėje.“

Bažnyčios deklaruotas gailestingumas reiškia pagalbą vargšams ir atstumtųjų priėmimą atgal.

Pontifikas viliasi, kad didesnė atviresnės Bažnyčios užuojauta ne tik padės kovoti su ksenofobija, bet ir paskatins žmones eiti į bažnyčias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius