-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinai nutraukė Gazos ruožo bombardavimą (atnaujinta 13.45 val.)

Izraelis trečiadienį laikinai nutraukė Gazos ruožo bombardavimą, kad į palestiniečių teritoriją būtų nugabentos humanitarinės pagalbos siuntos, praneša BBC.
Izraelio kareiviai žvalgosi iš tanko.
Izraelio kareiviai žvalgosi iš tanko. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gyventojams bus leista apsirūpinti atsargomis ir palengvintas nevyriausybinių organizacijų darbas. 

Tęsė atakas

Kiek anksčiau pranešta, kad trečiadienį Izraelis toliau tęsė puolimą Gazos ruože. Teritorijos šiaurėje vyko įnirtingi susirėmimai, o aviacija smogė visam tankiai gyvenamam pakrantės ruožui.

Kaip praneša BBC, vyko susirėmimai Zeitune, taip pat pranešama apie aviacijos antskrydžius pietiniuose miestuose Chan Jūnise ir Rafahe.

Trečiadienį dar neišaušus sraigtasparnių atakos palaikomi tankai įvažiavo į Chan Jūnisą ir buvo apšaudyti „Hamas“ kovotojų bei jų sąjungininkų, sakė įvykių liudininkai.

Naujausiais duomenimis, per atakas Gazos ruože jau žuvo daugiau kaip 600 žmonių, beveik 200 iš jų yra vaikai. Per išpuolį žuvo mažiausiai 30 žmonių, 55 buvo sužeisti. Mokykloje tuo metu slėpėsi palestiniečių kovotojai.

Pareikalavo nutraukti mūšius

Per Jungtinių Tautų Saugumo tarybos susitikimą Niujorke organizacijos generalinis sekretorius Ban Ki-moonas pareikalavo nedelsiant nutraukti mūšius Gazos ruože. JT generalinis sekretorius pažėrė kritikos ir Izraeliui ir „Hamas“ kovotojams, praneša BBC.

JT Saugumo taryba išklausė Prancūzijos ir Egipto pasiūlytą paliaubų planą, kurį remia JAV ir Palestinos lyderis Mahmoudas Abbasas. Izraelis nekalba apie ugnies nutraukimą, tačiau nutarė atidaryti humanitarinį koridorių pagalbai. Palestiniečiams trūksta maisto vaistų, elektros, dujų maistui ruošti, šimtai tūkstančių gyvena be geriamojo vandens. Kad gautų duonos, gyventojai priversti iki keturių valandų laukti eilėje. Daugelis atsisako ir to, nes bijo palikti savo namus.

Pagalbos organizacijos atkreipia dėmesį į vis blogėjančią civilių gyventojų situaciją Gazos ruože, o Raudonasis Kryžius kalba apie humanitarinę krizę. Izraelio karinės operacijos aukomis palestiniečių teritorijoje tampa vis daugiau civilių.

Ban Ki-moonas pareikalavo krizę spręsti derybomis, o ne karo veiksmais.

„Mums reikia pasiekti palestiniečių vienybę ir iš naujo sujungti Gazą su Vakarų Krantu. Ir tai turi būti pavaldu teisėtai Palestinos valdžiai“, – kalbėjo Ban Ki-moonas.

Kol kas neaišku, ar Izraelis priims pasaulio bendruomenės pasiūlymą.

15min.lt primena, kad antradienį izraeliečiai surengė išpuolį trijose Gazos ruože esančiose Jungtinių Tautų prižiūrimose mokyklose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius