Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinas JAV vyriausybės uždarymas tęsis mažiausiai iki kitos savaitės

JAV Atstovų Rūmų nariai šią savaitę nebeplanuoja balsuoti, kad išspręstų laikino vyriausybės uždarymo klausimą, ketvirtadienį pareiškė respublikonų daugumos žemuosiuose rūmuose sekretorius Stephenas Scalise'as.
JAV Atstovų Rūmai
JAV Atstovų Rūmai / „Twitter“ nuotr.

„Šią savaitę (žemuosiuose) rūmuose balsavimas neplanuojamas“, – sakoma S.Scalise'o pranešime.

Jis taip pat pabrėžė, kad, kadangi Atstovų Rūmai laukia Senato sprendimo dėl biudžeto, visiems žemųjų rūmų įstatymų leidėjams pranešimai apie balsavimą bus išsiųsti likus parai iki posėdžio.

Tuo metu Senatas ketvirtadienį susirinko vien tam, kad praneštų, jog posėdis neįvyks; jis buvo perkeltas į pirmadienį.

Gruodžio 31-ąją rengiamas formalus posėdis, per kurį nebus priimami jokie sprendimai. Kita Senato sesija planuojama sausio 2-ąją, taigi laikinas vyriausybės uždarymas tęsis mažiausiai iki kitos savaitės.

Gruodžio 22 dieną apie ketvirtadalis federalinės JAV vyriausybės įstaigų sustabdė darbą Kongresui ir prezidentui Donaldui Trumpui nepavykus sutarti dėl Jungtinių Valstijų ir Meksikos pasienyje turinčios iškilti sienos finansavimo. JAV lyderis tam prašo 5,7 mlrd. dolerių (5 mlrd. eurų).

Ketvirtadienį dėl susidariusios situacijos abi pusės kaltino viena kitą.

„Prezidentas ir jo komanda per Kalėdas liko Vašingtone, tikėdamiesi sudaryti susitarimą, kuris sustabdytų pavojingą krizę pasienyje, apgintų amerikiečių bendruomenes ir atidarytų vyriausybę. Demokratai nutarė grįžti namo. Vienintelė protinga išvada yra ta, kad Demokratų partija atvirai nori laikyti mūsų vyriausybę uždarytą, kad apgintų nelegalius imigrantus, o ne amerikiečių tautą“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Jame priduriama, kad nors JAV lyderis ir nenori tęsti vyriausybės uždarymo, nusileisti jis neketina.

„Prezidentas nenori, kad vyriausybė liktų uždaryta, bet jis nepasirašys pasiūlymo, kuriame pirmoje vietoje bus ne teisėtvarka ir mūsų šalies saugumas“, – teigiama pranešime.

Tuo metu demokratas Dickas Durbinas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Jis (D.Trumpas) padarė mūsų vyriausybę savo siaubingo reikalavimo (skirti) 5 mlrd. dolerių sienai pasienyje, kuri bus neekonomiška ir neefektyvi, įkaite.“

Pagrindinė problema, dėl kurios nesutaria D.Trumpas ir įstatymų leidėjai, tebėra sienos pasienyje su Meksika statybos. Prezidentas tvirtina, kad ji užkirs kelią nelegaliems migrantams, norintiems patekti į JAV. Tuo metu demokratai atsisako skirti 5,7 mlrd. dolerių šiam statiniui, kuris, jų nuomone, migracijos problemos neišspręs.

Norėdamas pagrįsti savo poziciją, D.Trumpas netgi pasidalijo savo pirmtako Baracko Obamos 2011-ųjų sausį tviteryje parašytu pranešimu, kuriame sakoma, kad „derėtų galutinai susitvarkyti su nelegalių migrantų problema“.

„Visiškai sutinku!“ – prie B.Obamos žinutės prirašė D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius