Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Laimonas Lapinskas veržiasi iš Lukiškių kalėjimo

Jaunosios Vilniaus mafijos kartos vadeiva vadintas ir 20-čiai metų už grotų pasiųstas vilnietis, tikisi galimybės atlikinėti bausmę malonesnėmis sąlygomis.
Stop kadrai iš LNK laidos Byla“: teisme L.Lapinskas radikaliai pakeitė įvaizdį – užsiaugino ilgus plaukus ir nebeturėjo galimybės demonstruoti tatuiruoto kūno.
Stop kadrai iš LNK laidos „Byla“: teisme L.Lapinskas buvo radikaliai pakeitęs įvaizdį – užsiaugino ilgus plaukus ir nebeturėjo galimybės demonstruoti tatuiruoto kūno. Dabar jis – dar kitoks. / 15min.lt iliustracija

Pirmadienio rytą Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas bandė nagrinėti pagarsėjusio nuteistojo Laimono Lapinsko skundą, kurio esmė – Lukiškių kalėjimo administracija nesutinka parengti teikimo dėl jo perkėlimo į pataisos namus.

Kaip žinoma, trisdešimtmetis L.Lapinskas, pravarde Lopas, ne per seniausiai savo nusikaltimais šiurpinęs Vilnių ir visą Lietuvą, yra nuteistas kalėti 20 metų, pirmuosius 10 sėdint kalėjime.

Nuteistojo advokatas žurnalistams pareiškė, jog kalėjimo atstovai tiesiog piktybiškai nevykdo įstatymuose numatytų nuostatų, leidžiančių kaliniams siekti perkėlimo į pataisos namus.

Tuo tarpu bylą kuruojanti prokurorė įsitikinusi, jog L.Lapinskas ir jo gynėjas neteisingai skaičiuoja pusės atliktos bausmės terminą, kuris yra būtina sąlyga prašant perkėlimo.

Anot prokuratūros atstovės, laikas teikimui yra ne praleidus 5 metus kalėjime iš numatytų dešimties – pusės bausmės terminas turi būti skaičiuojamas nuo bendro 20 metų nelaisvės laikotarpio.

Pirmadienį teisėja Jolanta Čepukėnienė negalėjo išnagrinėti L.Lapinsko ir jo gynėjo skundo, mat iš Lukiškių kalėjimo į teismą dėl organizacinių trūkumų nebuvo pristatyta nuteistąjį išsamiai charakterizuojanti asmens byla.

Posėdis atidėtas rugsėjo pradžiai.

15min.lt nuotr./Laimonas Lapinskas
Laimonas Lapinskas

Beje, į šio pirmadienio posėdį palaikyti L.Lapinsko atvyko gana gausi kompanija: nuteistojo motina, keli raumeningi bičiuliai, dailiosios lyties atstovė.

Kaip skelbta anksčiau, Vilniaus apygardos teismas nuosprendį Lopo vadovaujamai jaunų vyrų nusikalstamai grupuotei, kuri žudė, žalojo ir reketavo žmones, sostinėje platino narkotikus ir prievartavo turtą, paskelbė 2008 m. birželio 30 d.

Nuosprendyje figūruoja 13 vyrų. Griežčiausios – 20 metų laisvės atėmimo bausmės ir turto konfiskavimo – pirmosios instancijos teisme sulaukė gaujos vadeiva L.Lapinskas. Kitiems gaujos veikloje dalyvavusiems vyrams bausmės svyravo nuo nepilnų metų iki 11 metų laisvės atėmimo. Gauja veikė maždaug nuo 2002 metų, į jos veiklą buvo įtraukti ir keli nepilnamečiai. Gaujos nariai prievartavo turtą, nužudė du žmones, prekiavo narkotikais, kėsinosi nužudyti, žalojo žmones ir darė kitus nusikaltimus. Pagrindinė gaujos veikla buvo susijusi su narkotinių medžiagų platinimu. Grupuotės nariai buvo sulaikyti 2005 metais, dauguma iš jų teismo laukė nelaisvėje.

Nuosprendį buvo apskundę 7 iš 13 nuteistųjų, kai kurių gynėjai, taip pat prokuroras ir vienas iš nukentėjusiųjų. Prokuroras apeliacine tvarka buvo prašęs teismo gaujos vadeivai L.Lapinskui skirti įkalinimą iki gyvos galvos.

Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas, kai kuriuos iš nuteistųjų apskritai išteisinęs, L.Lapinskui paliko galioti jam skirtą 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

VIDEO: 15min.lt - Laimonas Lapinskas išvedamas iš teismo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius