-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laiške prie Dortmundo „Borussia“ autobuso – grasinimai Vokietijos aktoriams, dainininkams, sportininkams

Vokietijos federaliniai prokurorai ketvirtadienį pareiškė neturintys įrodymų, kad sulaikytas įtariamasis susijęs su sprogdinimais Dortmunde, įvykdytais prie futbolo klubo „Borussia“ autobuso. Tačiau šalies žiniasklaida jau nagrinėja išpuolio vietoje palikto laiško turinį. Jis grėsmingas, rašo „The New York Times“.
Policija sprogimo vietoje
Policija sprogimo vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Pareigūnų teigimu, laiške reikalaujama, kad Vokietija nebedalyvautų tarptautinės koalicijos kariniuose veiksmuose prieš „Islamo valstybę“ Sirijoje ir Irake. Esą šalis turi atitraukti savo orlaivius „Tornado“ iš regiono, kur jie naudojami žvalgybinėse misijose.

Be to, dokumente reikalauja uždaryti „Ramsteino oro bazę“ – omenyje turimas oro uostas Vokietijoje, kuriuo naudojasi JAV ir NATO karinės pajėgos.

Vokietijos žurnalistai pastebėjo, kad laiškas parašytas gana iškraipyta vokiečių kalba, o jame negailima priekaištų šalies kanclerei Angelai Merkel, kuri esą skatina islamistų priespaudą.

„Nuo šios akimirkos visi netikintieji aktoriai, dainininkai, sportininkai ir kiti garsūs žmonės Vokietijoje ir kitose kryžeivių šalyse yra „Islamo valstybės“ taikinių sąraše“, – skelbiama laiške.

Toks konkretus reikalavimų sąrašas – neįprastas, kaip ir tai, kad už tris sprogdinimus niekas neprisiėmė atsakomybės.

Tyrėjai teigia, kad išpuolis prieš populiariausią Europos ir viso pasaulio sporto šaką futbolą bei elitinės UEFA Čempionų lygos mačą tarp Dortmundo „Borussia“ ir „AS Monaco“ klubų buvo gerai suplanuotas.

„Scanpix“/AP nuotr./Rungtynės buvo nukeltos
„Scanpix“/AP nuotr./Rungtynės buvo nukeltos

„Futbolas jaudina labai daug žmonių, todėl šis sportas gundo teroristus išnaudoti tokį efektą, – teigė Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere. – Žmonėms teks priprasti prie nepatogumų. Bet viską atšaukdami prarastume laisves.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius