-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latviai, ieškantys darbo užsienyje, labiausiai linkę dirbti Britanijoje

Latvijos valstybinės užimtumo agentūros (VUA) klientai, ieškantys darbo užsienyje, nori išvažiuoti daugiausia į Didžiąją Britaniją, pranešė šios žinybos vadovė.
Londonas
Londonas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip tarptautinėje konferencijoje „Pažangus požiūris užimtumui remti“ nurodė VUA direktorė Baiba Paškevica, 35 proc. Latvijos gyventojų, ieškančių darbo užsienyje, nori išvažiuoti į Britaniją, 21 proc. – į Suomiją, 17 proc. – į Norvegiją, 10 proc. – į Švediją, o 9 proc. – į Vokietiją ir Nyderlandus.

Pareigūnė pažymėjo, kad šie norai dažnai nesutampa su darbo paieškų rezultatais: praėjusių metų antrojoje pusėje tarpininkaujant licencijas turinčioms bendrovėms 64 proc. užsienyje dirbančių darbuotojų iš Latvijos įsidarbino Britanijoje, 20 proc. – Norvegijoje, 7 proc. – Ispanijoje, 3 proc. – Kipre, kiti kitose šalyse.

35 proc. VUA klientų, ieškančių darbo užsienyje, šiais metais pareiškė norą dirbti pagal „paprastas“ profesijas, 22 proc. – žemės ūkyje, 12 proc. – transporte, 12 proc. viešbučiuose ir restoranuose, 9 proc. – statybos, o 4 proc. – medicinos srityse.

Dėl ekonomikos nuosmukio Latvijoje smarkiai išaugo nedarbas ir daugelis gyventojų, nesugebėję rasti darbo namie, ieško jo užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius