-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija ir Islandija ragina Prancūziją netiekti Rusijai laivų „Mistral“

Latvija ir Islandija ragina Prancūziją netiekti Rusijai laivų „Mistral“, sakė trečiadienį Latvijos ir Islandijos užsienio reikalų ministrai per spaudos konferenciją Kijeve, nurodoma UNIAN tinklalapyje.
Prancūzų „Mistral“ (L9013)
Prancūzų „Mistral“ (L9013) / http://commons.wikimedia.org/Yannick Le Bris nuotr.

Anot Latvijos užsienio reikalų ministro Edgaro Rinkevičiaus, dėl padėties Ukrainoje Prancūzijai reikėtų peržiūrėti bendradarbiavimą su Rusija „Mistral“ tipo karo laivų tiekimo klausimu.

„Latvija tai vertina labai neigiamai, mes tai jau sakėme 2010-aisiais, kai gavome žinią, jog toks kontraktas pasirašytas... Gegužę kalbėjau apie tai ir su savo kolega prancūzu... Jis tikino, kad galutinis sprendimas bus priimtas maždaug spalį“, – sakė E.Rinkevičius.

Mūsų nuomone, tai net ne ekonominių sankcijų klausimas, o europinio saugumo klausimas, taip pat visų Baltijos ir Juodosios jūrų regionų šalių, – sakė E.Rinkevičius.

Jis pabrėžė,. kad „Latvijos pozicija tokiomis sąlygomis, kai vyksta rimtas riaušininkų aprūpinimas Luhansko ir Donecko srityse šiuolaikine ginkluote, mes visi vis dėlto turime, kaip ES, įvesti sankcijas Rusijai dėl ginkluotės tiekimo, visų rūšių karinės technikos, taip pat ir laivų tiekimo“.

„Mūsų nuomone, tai net ne ekonominių sankcijų klausimas, o europinio saugumo klausimas, taip pat visų Baltijos ir Juodosios jūrų regionų šalių...“, – sakė E.Rinkevičius.

Islandijos užsienio reikalų ministras Gunnaras Bragi Sveinssonas pritarė savo kolegai.

„Kaip galima skelbti Rusijai sankcijas ir tuo pačiu metu parduoti jiems tokį ginklą? Manau, kad tokie dalykai nesuderinami“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius