-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija uždraudė savo sporto komandoms žaisti su Rusija ir Baltarusija

Latvijos parlamentas ketvirtadienį priėmė pataisą, draudžiančią šalies nacionalinėms sporto komandoms varžytis su Rusija ir Baltarusija, taip parodydamas solidarumą su karo nuniokota Ukraina.
Petros Giannakouris / AP
Petros Giannakouris / AP

Baltijos valstybė, NATO ir ES narė tvirtai remia Ukrainą nuo tada, kai Rusija beveik prieš dvejus metus įsiveržė į ją.

Sporto įstatymo pakeitimu draudžiama ledo ritulio, futbolo, krepšinio ir kitoms nacionalinėms komandoms žaisti su Rusijos ir jos sąjungininkės Baltarusijos rinktinėmis, neatsižvelgiant į tai, ar jos rungtyniauja su savo, ar su neutraliomis vėliavomis.

Įstatymų leidėjai taip pat pritarė kitai pataisai, kuria Latvijos sporto renginių organizatoriams draudžiama kviesti Rusijos ir Baltarusijos rinktines.

„Pagrindinis pataisų tikslas – dar kartą išreikšti Latvijos solidarumą su Ukraina ir užkirsti kelią bet kokiems Rusijos bandymams įteisinti savo karo nusikaltimus taikiomis priemonėmis, pavyzdžiui, sporto renginiais“, – prieš balsavimą sakė parlamento sporto pakomitečiui vadovaujantis įstatymų leidėjas Davis Martinis Daugavietis.

Priemonė priimta 100 narių parlamente 74 balsais už ir 11 balsų prieš.

Jei, pavyzdžiui, 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse Latvijos komandos turės varžytis su Rusija ar Baltarusija, pagal naująjį įstatymą joms bus draudžiama tai daryti.

Daug Latvijos sportininkų taip pat yra svarstę galimybę boikotuoti olimpines žaidynes, jei jose bus leista dalyvauti rusams.

Olimpiniai 3x3 krepšinio čempionai iš Latvijos pareiškė, kad jų komanda nedalyvaus vasaros žaidynėse, jei jose dalyvaus Rusijos sportininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius