-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje daugėja euroskeptikų

Tik 21 procentas apklaustųjų Latvijos piliečių teigiamai vertina šalies narystę Europos Sąjungoje (ES). „Eurobarometro“ apklausos rezultatai parodė, kad per pastarąjį pusmetį euroskeptikų padaugėjo net 5 procentais – iki 27 procentų.
Ryga
Ryga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Barometras Latvija

Apklausos rezultatai rodo, kad net 49 procentai šalies narystei ES yra abejingi. Tiesa, 48 procentai apklaustųjų mano, kad Latvija išlošė iš narystės šioje organizacijoje, o 43 procentai galvoja priešingai.

57 procentai apklausos dalyvių sakė, kad narystė ES jiems reiškia laisvą judėjimą bet kurioje sąjungos šalyje, laisvę pasirinkti mokslo ir darbo vietą. 20 procentų apklausos dalyvių ES asocijuojasi su taika, 16 procentų – su pinigų švaistymu ir biurokratija, 12 procentų – su kultūros reiškinių įvairove, 11 procentų – su gerbūviu ir euru.
 

Ekspertai teigia, kad tokia žmonių reakcija į narystę ES gali būti susijusi su sunkia šalies ekonomine ir politine padėtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius