Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje daugybė miestiečių kraustysis gyventi į kaimus?

Gali būti, kad žiemą Latvijoje daugybė miestiečių, neišgalinčių susimokėti mokesčius ir mokėti paskolas bankams, ims kraustytis gyventi į kaimus ar mažesnius miestelius, kur būsto kainos yra mažesnės.
Rygos uosto teritorija
Ryga / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma naujienų portale biznews.lv, daugybė latvių pastaruoju metu susiduria su problemomis atiduodant iš bankų paimtas paskolas. Kai kurie jų kaip išeitį jau pasirinko keisti turimą butą į mažesnį arba prastesnėje miesto vietoje. Atėjus žiemai gali išryškėti ir dar viena tendencija – miestiečiai persikels gyventi į kaimus.

Tokia tendencija taps realybe, jeigu Latvijoje bus įvestas nekilnojamojo turto mokestis, sakė Nekilnojamojo turto kompanijų asociacijos atstovė. Ji teigė, kad kol kas tik pavieniai atvejai, kai žmonės nusprendžia pabloginti savo gyvenimo sąlygas, tačiau po pusmečio tai gali tapti ir masiniu reiškiniu.

Nekilnojamojo turto agentūrų atstovai teigia, kad žmonėms, norintiems persikraustyti į kitą, prastesnį butą, didžiausia problema dažniausiai tampa ne tai, kaip susirasti naują gyvenamąją vietą, o kaip parduoti turimą būstą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius