-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje policininkų profsąjungos nesutaria dėl protesto akcijos

Latvijos jungtinė policininkų profsąjunga (LJPP) pavadino kolegų – Nepriklausomos policininkų profsąjungos (NPP) numatytą kovo 16 dieną protesto akciją idiotizmu ir neketina joje dalyvauti.
/ „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Protestas Latvija

LJPP pirmininkas Agris Suna sakė BNS, kad NPP rengiama 10 minučių protesto akcija bus pernelyg menka ir nepastebima, ir savo idėjoms pareikšti reikėtų rengti bent jau piketą ar eitynes.

„Tai idiotizmas ir beprasmiškas laiko švaistymas“, – pranešė jis.

Paklaustas apie artimiausius LJPP planus A.Suna sakė, jog laukia, kada bus sudaryta nauja vyriausybė ir kas bus naujas vidaus reikalų ministras. Profsąjunga pasiryžusi konstruktyvioms deryboms su naujuoju ministru, išdėstys savo nuomonę dėl lėšų taupymo ir tikisi, kad jis taip pat reikalaus nemažinti finansavimo teisėsaugos institucijoms.

„Nes tolesnis lėšų mažinimas - tai nusikaltimas šaliai ir jos gyventojų saugumui“, – pabrėžė jis.

Dabar policininkai laukia vasario mėnesio darbo užmokesčio ir suskaičiuos, kiek jis sumažintas. Jeigu bus sumažintas daugiau nei vyriausybės nustatyti 15 proc., LJPP pradės organizuoti protesto akcijas, pranešė A.Suna.

Valstybinės policijos vadovybė nemano, kad policininkai negali dalyvauti kovo 16 dieną numatytoje protesto akcijoje, nes raginimą nutraukti darbą iš esmės galima vertinti kaip raginimą streikuoti, o pagal streikų įstatymą, policijos pareigūnai neturi teisė dalyvauti streikuose. Vadovybė ragina visus policijos darbuotojus sąžiningai eiti savo tarnybines pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius