Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje Seimo rinkimai vyksta sklandžiai, bet pasitaiko pažeidimų

10–ojo šaukimo Seimo rinkimai Latvijoje vyksta be rimtesnių incidentų, pranešė Centrinė rinkimų komisija (CRK). Tačiau pažeidimų neišvengta.
Seimo rinkimai Latvijoje
Seimo rinkimai Latvijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rinkėjų aktyvumas iki 12 valandos buvo šiemet buvo didesnis negu prieš ketverius metus, kai buvo renkamas 9–ojo šaukimo Seimas. 2006–aisiais iki 12 val. balsavusiųjų skaičius buvo 343 125, arba 23,7% rinkėjų, o šiemet – jau 377 317 žmonių, arba 25,29% nuo bendro rinkėjų skaičiaus, rodo CRK duomenys.

Rinkėjų aktyvumas šiemet buvo gana tolygus visoje Latvijoje, bet aktyviausi buvo Vidžemės rinkėjai, kurių iki 12 val. balsavo 27,01 proc. Rygoje iki vidurdienio balsavo 23,19 proc., Žemgaloje – 25,18 proc., Kuržemėje – 25,65 proc., Latgaloje – 25,77 proc.

Kitas CRK pranešimas apie rinkėjų aktyvumą bus skelbiamas remiantis 16 val. duomenimis.
Rinkimų apylinkėse susidaro balsuoti norinčiųjų eilės. Kaip kurios Rygos apylinkėse tenka eilėje palaukti ilgiau negu 20 minučių.

Rimtesnių nesklandumų kol kas nebuvo. Bene keisčiausias, kurį mini rinkimų proceso tarnautojai, – kai kurie žmonės asmens dokumentą pateikia ne pasą, o vairuotojo pažymėjimą.

Valstybės policija penktadienį pradėjo tirti 13 administracinių rinkimų agitacijos taisyklių pažeidimų atvejų, BNS sakė Valstybės policijos atstovas spaudai Aigaras Berzinis.

Šeši pažeidimai buvo pastebėti Rygoje, vienas Latgaloje, du Žemgaloje ir keturi Vidžemėje. Daugiausia – dėl paliktų agitacinių plakatų. Taip pat vienas asmuo agitavo Rygos centrinėje turgavietėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius