-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje viešėję JAV senatoriai išreiškė paramą NATO buvimo Baltijos regione stiprinimui

Latvijos prezidentas Egilas Levitas sekmadienį Rygoje susitiko su JAV Senato Žvalgybos komiteto nariais, kurie susitikime išreiškė paramą NATO buvimo stiprinimui Baltijos regione, naujienų agentūrai BNS pranešė prezidentūra.
NATO vėliava
NATO vėliava / 123RF.com nuotr.

Rygos pilyje prezidentas susitiko su JAV Senato Žvalgybos komiteto pirmininku senatoriumi Marku Warneriu ir į Latviją atvykusiais trimis komiteto nariais Angusu Kingu, Roy Bluntu ir Richardu Burru.

Pokalbio metu diskutuota apie pasirengimą birželio pabaigoje Madride vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, kuriame bus priimta nauja NATO strateginė koncepcija.

Latvijos prezidentas pabrėžė, kad koncepcija turėtų atitikti esamą geopolitinę situaciją, Rusija vykdant karinę agresiją prieš savo kaimynes ir šiurkščiai pažeidžiant tarptautinę teisę.

Jau buvo pranešta, kad Baltijos šalys norėtų, jog sąjungininkių karinis buvimas būtų sustiprintas iki brigados, o ne bataliono lygio.

JAV senatoriai išreiškė tvirtą paramą Latvijai kaip NATO sąjungininkei ir patvirtino JAV supratimą apie būtinybę stiprinti NATO buvimą Baltijos regione.

Be to, E.Levitas priminė, kad Baltarusija palaiko Rusiją kare prieš Ukrainą, todėl griežčiausios sankcijos turėtų būti taikomos ir Baltarusijai.

Taip pat aptartas Baltijos šalių energetinis saugumas, Rusijos importo atsisakymas ir pasirengimas ilgalaikiam perėjimui prie atsinaujinančių išteklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius