Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos dešinioji opozicija nori formuoti laikinąją šalies vyriausybę

Latvijos dešiniosios pakraipos opozicija įsitikinusi, kad būtina surengti pirmalaikius Seimo rinkimus, o iki jų suformuoti laikinąją vyriausybę, žurnalistams šeštadienį sakė opozicinių partijų„Visuomenė už kitokią politiką“, „Naujasis laikas“ ir „Pilietinė sąjunga“ lyderiai.
Žmogaus rankose – Latvijos vėliava
Žmogaus rankose – Latvijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Opozicija Latvija

Opozicijos lyderiai taip pat sakė, kad tinkamiausiu kandidatu į laikinojo premjero postą laiko valstybės kontrolierę Inguną Sudrabą.

„Naujojo laiko“ pirmininkė Solvita Abuoltinia nurodė, kad I.Sudraba asmeniškai nepageidauja užimti šio posto ir kad jos kandidatūrai būtinas platesnis politinis palaikymas, kuris galėtų paskatinti pareigūnę pakeisti savo nuomonę.

„Manau, jog dar yra galimybių kalbėtis su ja šia tema, nes žinau, kad jai kelia nerimą įvykiai šalyje. Privalome sugebėti įtikinti ponią Sudrabą, kad ji nebus palikta sudraskyti vienui viena“, – sakė S.Abuoltinia.

Paklausta apie galimybę paremti Liaudies partijos pirmininko Mario Riekstinio kandidatūrą į premjero postą, „Pilietinės sąjungos“ atstovė Sandra Kalnietė sakė, kad jos partija šio varianto nesvarstys, kol nebus įvertinta galimybė iškelti nepartinį kandidatą. Jeigu dėl jo susitarti nepavyktų, dešiniosios opozicijos partijos galės siūlyti savo kandidatus.

Dešinioji opozicija mano, kad naujojoje vyriausybėje neturėtų dalyvauti buvęs finansų ministras finansų ministras Atis Slakteris ir buvęs susisiekimo ministras Ainaras Šleseris.

Opozicinės partijos nurodė, kad siūloma laikinoji vyriausybė pirmiausiai turi pateikti biudžeto pataisas, pataisyti bankroto įstatymą ir pradėti įgyvendinti valdymo reformas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius