Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos gynybos ekspertai nagrinėja „Nors Stream“ įtaką šalies saugumui

Latvijos gynybos ministerijos specialistai ir toliau nagrinės, kaip dujotiekio „Nors Stream“ projektas gali paveikti Latvijos saugumą, sakė naujienų agentūrai BNS ministerijos atstovas.
Dujotiekis
„Nord Stream“ turi sujungti Rusijos Baltijos pakrantę netoli Vyborgo su Vokietijos Baltijos pakrante netoli Greifsvaldo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, penktadienį latvių Gynybos ministerijos pareigūnai susitiko su minimo projekto atstovais, kurie informavo apie projekto įgyvendinimą – vamzdyno tiesimą Baltijos jūros dugnu. Kalbėta apie dujotiekio saugumą ir jo įtaką aplinkai.

Latvijos gynybos ministerijos pareigūnai pageidavo smulkiau susipažinti su jūros gamtinės aplinkos stebėsenos rezultatais. Jie taip pat domėjosi, kaip projekto vykdytojai ketina užtikrinti dujotiekio saugumą.

Kadangi pavojaus saugumui pobūdis yra įvairialypis ir kintantis, Gynybos ministerija toliau analizuos galimą projekto „Nord Stream“ poveikį Latvijos saugumui, nurodė ministerijos atstovas. Beje, šis susitikimas buvo informacinio pobūdžio, jokių sprendimų nebuvo priimta, pažymėjo atstovas.

Dujotiekis „Nord Stream“ turi sujungti Rusijos Baltijos pakrantę netoli Vyborgo su Vokietijos Baltijos pakrante netoli Greifsvaldo. Jo ilgis – 1,2 tūkst. kilometrų.

Pirmajame etape numatoma nutiesti dujotiekį, kurio pralaidumas bus 27,5 mlrd. kubinių metrų per metus. Jį numatoma atiduoti naudoti 2011 metais. Nutiesus antrąją atšaką, dujotiekio pralaidumas pasieks 55 mlrd. kubinių metrų per metus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius