-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos gynybos ministras: „Baltijos šalyse veikia specialiai apmokyti rusų provokatoriai“

Latvijos gynybos ministras penktadienį pareiškė, kad Rusija bando sukelti sumaištį Baltijos šalyse, pasitelkdama „specialiai apmokytus, profesionalius provokatorius“.
Baltijos valstybės
Baltijos valstybės / Edija Pālens BFL/F64 nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, Baltijos šalys – Estija, Latvija ir Lietuva – dabartinės NATO ir Europos Sąjungos narės, tačiau jose gyvena nemaža dalis rusų, kaip ir Ukrainoje.

„Yra pavojus, kad Rusija gali destabilizuoti situaciją regione“, – duodamas interviu „Reuters“ teigė Latvijos gynybos ministras Raimondas Vejonis.

„Mes labai aiškiai matome tai Ukrainos atveju, kur Rusija jau veikė ir vis dar bando įvairiais būdais pakurstyti esamą padėtį“, – pridūrė jis.

Pasak jo, „rusai bando pakurstyti neigiamas nuotaikas visuomenėje, pasitelkdami treniruotus, profesionalius provokatorius“.

Pasak jo, „rusai bando pakurstyti neigiamas nuotaikas visuomenėje, pasitelkdami treniruotus, profesionalius provokatorius“.

Latvijoje etniniai rusai sudaro apie 26 proc. šalies gyventojų. Daugelis iš jų neturi Latvijos pilietybės. „Reuters“ primena, kad Maskva jau seniai reiškia nusiskundimus rusų teisėmis Baltijos valstybėse.

„Nėra tiesioginės karinės invazijos grėsmės į Latviją ar kitas Baltijos šalis, tačiau rusų ginkluotųjų pajėgų bruzdėjimas prie sienos yra suaktyvėjęs“, – pareiškė Latvijos gynybos ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius