-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos mokesčių tarnybos duomenis nutekinęs programišius kuria naują partiją

Latvijos kompiuterinis įsilaužėlis Ilmaras Poikanas, žinomas slapyvardžiu Neo, gegužės 3 dieną taps vienu iš naujos politinės partijos įkūrėjų.
Ilmaras Poikanas
Ilmaras Poikanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Latvija

2009 metais I.Poikanas aptiko saugumo spragą Latvijos mokesčių tarnybos duomenų bazėje ir nutekino duomenis apie pareigūnų atlyginimus, rodančius, kad kai kurie valdininkai buvo aprūpinti „auksiniais parašiutais“, kurie sudarė aiškų kontrastą su daugumą Latvijos gyventojų paveikusių atlyginimų mažinimu dėl krizės.

Neo buvo sučiuptas ir apkaltintas neteisėtu komercinių bei asmeninių duomenų įgijimu ir atskleidimu.

Pernai lapkritį Rygos teismas pripažino I.Poikaną kaltu dėl neteisėto duomenų parsisiuntimo iš Valstybinės mokesčių tarnybos elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) ir skyrė jam 100 valandų viešųjų darbų, bet advokatai apskundė tą nutartį.

O dabar I.Poikanas naujienų agentūrai LETA patvirtino ketinantis prisidėti prie naujai kuriamos partijos „Kam priklauso valstybė“ („Kam Pieder Valsts“, KPV) ir tapti vienu iš jos steigėjų.

Kai buvo paklaustas, ar ketina aktyviai dalyvauti politikoje ir balotiruotis rinkimuose, I.Poikanas atsakė, kad jam politinė veikla nėra galutinis tikslas, o tik priemonė siekiant savo tikslų.

I.Poikanas siekia realių pokyčių šalyje, bet tikriausiai negalėtų jų pasiekti, įstojęs į kurią nors šiuo metu Latvijoje veikiančią partiją.

Jis pridūrė, kad yra pasiruošęs kandidatuoti, nors ir yra apsikrovęs darbu.

Aiškindamas, kodėl nusprendė stoti į partiją, kuriamą nepriklausomo įstatymų leidėjo Artuso Kaiminio, I.Poikanas sakė, kad jis siekia realių pokyčių šalyje, bet tikriausiai negalėtų jų pasiekti, įstojęs į kurią nors šiuo metu Latvijoje veikiančią partiją.

KVP steigiamasis suvažiavimas vyks gegužės 3 dieną, o pagrindiniu partijos steigėju taps A.Kaiminis – į politiką pasukęs populiarus aktorius ir radijo laidų vedėjas.

Anksčiau jis priklausė 2014 metais įkurtam Latvijos regionų aljansui, kuris žadėjo viešinti aukštų pareigūnų korupciją ir pateko į Seimą per tais pačiais metais vykusius rinkimus.

Tačiau pernai gruodį A.Kaiminis pasitraukė iš LRA frakcijos, kilus nesutarimams su jos lyderiais, ir tapo nepriklausomu deputatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius