Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos nacionalinio saugumo agentūros vadovą Rusija paskelbė nepageidaujamu asmeniu

Rusija į juoduosius sąrašus įtraukė Janį Maizitį, Latvijos Konstitucijos apsaugos biuro (SAB), kuri yra svarbiausia nacionalinio saugumo agentūra šioje Baltijos valstybėje, direktorių, patvirtino pats J.Maizitis.
Latvijos Konstitucijos apsaugos biuro direktorius Janis Maizitis
Latvijos Konstitucijos apsaugos biuro direktorius Janis Maizitis / lv.wikipedia.org nuotrauka

Jis taip pat sakė, kad buvimas Rusijos juodajame sąraše nesutrukdys jam eiti savo oficialių pareigų.

Kaip sakė BNS šaltiniai, Rusija į juoduosius sąrašus įtraukė ir Latvijos parlamentarą Andrejų Judiną bei populiarų Latvijos teatro direktorių Alvį Hermanį.

Latvijos užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad Rusija į juoduosius sąrašus įtraukė Latvijos piliečių, bet ministerijos atstovas Karlis Eichenbaumas sakė, kad ministerija negali nei patvirtinti, nei paneigti pranešimų apie minėtų trijų latvių paskelbimą persona non grata.

Atrodo, kad Rusija paprasčiausiai veikė pagal savo supratimą „akis už akį“, sakė Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

K.Eichenbaumas sakė, jog Latvija apgailestauja dėl Rusijos sprendimo įtraukti į juodąjį sąrašą tuos Latvijos piliečius, nes nemato jokios logiškos priežasties uždrausti tiems konkretiems asmenims įvažiuoti į Rusiją, bet vis dėlto Latvijos užsienio reikalų ministerija sutinka, kad tai – suverenus kiekvienos šalies sprendimas.

Atrodo, kad Rusija paprasčiausiai veikė pagal savo supratimą „akis už akį“, sakė Latvijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Nelaikome tokios prieigos nei protinga, nei konstruktyvia“, – sakė jis.

Į juoduosius sąrašus įtraukti asmenys jau buvo informuoti apie Rusijos sprendimą.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius liepos mėnesį priėmė sprendimą įtraukti į Latvijos juodąjį sąrašą tris Rusijos popdainininkus: Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Alą Perfilovą (Valeriją).

Latvijos užsienio reikalų ministerija paaiškino, kad šie asmenys savo žodžiais ir veiksmais prisidėjo prie kenkimo Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius