-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos parlamentas pritarė sprendimui skirti 15 mln. latų Zuolitūdės tragedijos aukų kompensacijoms

Latvijos Seimas ketvirtadienį pritarė sprendimui skirti 15 mln. latų (73,7 mln. litų) kompensacijoms, kurios bus mokamos nukentėjusiems per praeitą savaitę įvykusią prekybos centro „Maxima“ griūtį Rygos priemiestyje Zuolitūdėje ir aukų artimiesiems.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios lėšos bus skirtos iš Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministerijos programos, susijusios su taršos leidimų aukcionais – jos bus nukreiptos į vyriausybės fondą nenumatytiems atvejams.

Tie pinigai bus naudojami teikiant pagalbą nukentėjusiems nuo Zuolitūdės tragedijos, per kurią žuvo 54 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, taip pat dalyvavusiems gelbėjimo operacijose ir kitiems nenumatytiems atvejams.

Kiekvieno žuvusiojo artimiesiems bus išmokėta po 10 tūkst. latų (49 tūkst. litų), o nukentėjusiems – po 5 000 latų (24,6 tūkst. litų).

Iš tų pačių lėšų bus mokamos premijos ugniagesiams gelbėtojams, medikams ir policininkams, dalyvavusiems nelaimės prekybos centre padarinių likvidavimo operacijose.

Latvijos parlamentas savo plenarinę sesiją ketvirtadienį pradėjo tylos minute, Seimo pirmininkei Solitai Abuoltiniai paprašius pagerbti tos nelaimės aukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius