Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos parlamento komitetas pritaria KGB dokumentų skelbimui internete

Latvijos Saeimos žmogaus teisių ir viešųjų reikalų komitetas trečiadienį iš principo pritarė pasiūlymui, kad KGB dokumentai galėtų būti paskelbti internetu, tačiau speciali darbo grupė dar spręs, kokie dokumentai bus publikuojami ir kada tai bus daroma.
Buvę KGB rūmai Rygoje
Buvę KGB rūmai Rygoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija KGB

Komiteto nariai ne kartą akcentavo, kad dabartinės sudėties Saeima turės priimti pataisas, pagal kurias šiuo metu numatoma, kad KGB dokumentai tyrimų tikslais bus prieinami nuo kitų metų gegužės 1-osios.

Saeima šį įstatymo projektą galėtų peržiūrėti per antrąjį svarstymą rugsėjo 20 dieną ir trečiąjį svarstymą spalio 4-ąją, likus kelioms dienoms iki parlamento rinkimų, sakė komiteto pirmininkė Inesė Laizanė.

Trečiadienį komitetas daugiausia aptarinėjo Nacionalinio aljanso parlamentaro Aleksandro Kiršteino pateiktus pasiūlymus prieš antrąjį įstatymo svarstymą parlamente.

A.Kiršteinas siūlo KGB dokumentus publikuoti Latvijos nacionalinio archyvo ir Latvijos universiteto Latvijos istorijos instituto interneto svetainėse su mokslininkų pastabomis ir paaiškinimais.

Komitetas iš principo sutiko, kad KGB dokumentai būtų paskelbti internete ir kad darbo grupė, dirbanti su KGB dokumentais, turės išspręsti kitus klausimus. Komitetas įstatymo projektą toliau svarstys kitą savaitę, kad parengtų jį antrajam svarstymui parlamente.

Darbo grupė taip pat spręs dėl dokumentų viešinimo tikslų, taip pat, kurie dokumentai galėsi būti skelbiami ir kada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius