-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos paskirtoji premjerė abejoja, ar dėl „Maximos“ griuvus vyriausybei joje gali likti dabartinis ekonomikos ministras

Latvijos paskirtoji premjerė Laimduota Straujuma dar neapsisprendė, ar siūlys dabartiniam ekonomikos ministrui Danielui Pavliutui toliau eiti šias pareigas būsimame jos ministrų kabinete.
Latvijos ekonomikos ministras Danielas Pavlutas
Latvijos ekonomikos ministras Danielas Pavlutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien neduosiu jokio aiškaus atsakymo“, – sakė L.Straujuma.

Trečiadienį būsimoji vyriausybės vadovė paaiškino, kad dėl D.Pavliuto turi „moralinių būgštavimų“, susijusių su jo vadovaujamos ministerijos atsakomybe dėl pernai lapkritį Rygos vakariniame Zuolitūdės rajone įvykusios nelaimės, kai įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui žuvo 54 žmonės, ir statybų įstatymo spragų.

„Visų pirma, man kelia nerimą faktas, kad (darbą baigianti) vyriausybė prisiėmė atsakomybę dėl tragedijos Zuolitūdėje, o už statybas yra atsakinga būtent ekonomikos ministerija. Tai kelia moralinius būgštavimus. Šiuo metu tai svarbiausias aspektas, nes iš esmės tai yra Ekonomikos ministerijos atsakomybė“, – sakė L.Straujuma.

Paskirtoji premjerė ketina susitikti su statybos įmonių atstovais ir išsiaiškinti jų nuomonę apie D.Pavliuto kandidatūros, nes sulaukė daug prieštaravimų dėl Ekonomikos ministerijos parengtų statybų įstatymo pataisų. L.Straujuma tikisi, kad D.Pavliutas suderins šias pataisas su statybos bendrovių atstovais.

D.Pavliutas sakė, kad pataisų rengimas užtruko, nes tam reikia daugiau laiko. „Zuolitūdės tragedija pakeitė daugelio klausimų suvokimą ir privertė peržiūrėti daugelį svarbių aspektų“, – paaiškino ministras.

L.Straujuma pažadėjo naujo ministrų kabineto sudėtį paskelbti pirmadienį, sausio 20 dieną. Ji sakė, jog lauks partijų oficialių pareiškimų ir susitiks su socialiniais partneriais, kad išsiaiškintų, ar jie neturi prieštaravimų dėl kandidatų į ministrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius