Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas atšauks A.Gobzemo paskyrimą premjeru

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis pirmadienį pareiškė atšauksiantis Aldžio Gobzemo iš populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) paskyrimą šalies premjeru.
Aldis Gobzemas
Aldis Gobzemas / Tvnet.lv

Po susitikimo su A. Gobzemu prezidentas žurnalistams sakė, kad parengė įsaką dėl jo paskyrimo atšaukimo ir pradės konsultacijas su partijomis.

R.Vėjuonis paaiškino, kad per susitikimą su A. Gobzemu jie priėjo prie išvados, kad šiuo metu, pasibaigus skirtam dviejų savaičių laikotarpiui, A.Gobzemas neturi daugumos paramos parlamente.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Raimondas Vėjuonis
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Raimondas Vėjuonis

„Po derybų pranešiau Gobzemui, kad parengsiu įsaką dėl jo kandidatūros atšaukimo ir artimiausiu metu pradėsiu konsultacijas su politinėmis partijomis dėl tolesnių žingsnių“, – sakė prezidentas.

Į klausimą, ar A.Gobzemo paskyrimas buvo klaida, R.Vėjuonis atsakė neigiamai ir paaiškino, kad rinkimai vyksta siekiant išrinkti partijas, atstovaujančias tam tikrai visuomenės daliai.

„Remiuosi mandatu, kurį visuomenė suteikė konkrečiai politinei partijai ir konkrečiam kandidatui į premjero postą. Todėl noriu padėkoti Gobzemui už tai, kad jis sutiko šioje nelengvoje situacijoje prisiimti vyriausybės formavimo procesą. Deja, jis baigėsi be rezultatų“, – sakė R.Vėjuonis.

Jis išreiškė apgailestavimą, kad jam jau antrą kartą tenka konstatuoti, jog partijos ir atskiri jų atstovai tebeturi didelių ambicijų, o valstybės interesai liko antroje vietoje.

A.Gobzemas buvo antras kandidatas į premjerus. Naujosios konservatorių partijos (NKP) lyderio Janio Bordano kandidatūrą į premjerus R.Vėjuonis atšaukė praėjusį mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius