Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Latvijos prezidentas kitą savaitę gali pavesti K.Kariniui suformuoti naują vyriausybę

Latvijos prezidentas Egilas Levitas pirmadienį pranešė, kad kitą savaitę gali pavesti dabartiniam premjerui Krišjaniui Kariniui suformuoti naują vyriausybę
Arturas Krišjanis Karinš
Krišjanis Karinis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Nors K.Karinis jau vadovauja valdančiosios koalicijos deryboms, jis dar nėra oficialiai nominuotas į ministro pirmininko postą.

Kaip po pirmadienį įvykusio susitikimo su K.Kariniu sakė E.Levitas, abu politikai sutarė, kad kitos savaitės pradžioje K.Karinis pateiks pirmąjį vyriausybės deklaracijos projektą, ir „jei jis atitiks užduotis, kurias reikia atlikti, kad Latvija galėtų judėti į priekį“, prezidentas oficialiai pasiūlys jo kandidatūrą į ministro pirmininko postą.

Po pokalbio su K.Kariniu prezidentas padarė išvadą, kad būsimieji koalicijos partneriai padarė didelę pažangą derybose dėl būsimos Latvijos vyriausybės ir atsakomybės sričių pasiskirstymo.

Nuo antradienio darbo grupės pradės rengti vyriausybės deklaracijos projektą, sakė E.Levitas.

K.Karinis siūlo, kad spalio 1-osios rinkimus laimėjusi jo partija „Naujoji vienybė“ gautų ministro pirmininko, finansų ministro, užsienio reikalų ministro, švietimo ir mokslo ministro, teisingumo ministro, klimato ir energetikos ministro bei socialinės apsaugos ministro portfelius.

„Jungtinis sąrašas“ be parlamento pirmininko posto, kuris atiteko Edvardui Smilteniui, dar gautų keturias ministerijas: Vidaus reikalų, Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos ir Regioninės plėtros.

„Nacionaliniam susivienijimui“ atitektų keturi portfeliai: gynybos ministro, kultūros ministro, susisiekimo ministro ir ekonomikos ministro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius