-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvijos prezidentas Valdis Zatleras kritikuoja siūlymą šalies pilietybę pardavinėti už milijoną eurų

Prezidentas Valdis Zatleras nepalaiko Latvijos politinių partijų susivienijimo „Už geresnę Latviją“ lyderio Ainaro Šleserio siūlymo suteikti Latvijos pilietybę kiekvienam, kuris sumokės į specialų fondą milijoną eurų.
Valdis Zatleris
Valdis Zatleras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šį pasiūlymą susivienijimo „Už geresnę Latviją“ lyderis pateikė LNT laidoje „900 sekundžių“.
„Latvijos pilietybe prekiauti negalima, nes neįmanoma už pinigus nusipirkti lojalumo valstybei“, – pažymi V. Zatleras socialiniame tinklalapyje twitter.com.

Premjeras Valdis Dombrovskis taip pat kategoriškai atmetė A.Šleserio siūlymą, nurodydamas, kad jis visiškai sužlugdytų Latvijos pilietybės prasmę, agentūrai BNS sakė premjero atstovė spaudai Liga Krapanė.

„Tai būdingas Ainarui Šleseriui pasiūlymas, todėl jis netapo staigmena. Premjeras nepalaiko ir nesutinka su tokiu sprendimu, nes jis visiškai sužlugdytų Latvijos valstybės pilietybės instituto idėją ir prasmę“, – sakė ji.

A.Šleseris mano, kad taip Latvijos pilietybę per penkerius metus gautų apie 10 tūkst. turtingų žmonių su legaliomis pajamomis, o valstybė uždirbtų 10 mlrd. eurų.

„Latvija graži, saugi, nedidelį gyventojų skaičių turinti šalis, įsikūrusi geografiškai geroje vietoje“, – pabrėžė Latvijos patrauklumą politikas.

Politiko nuomone, iš fondo lėšų būtų galima grąžinti 5 mlrd. eurų užsienio paskolą, o likusius pinigus skirti valstybės plėtrai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius