Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas: šalies finansų sistema yra stabili

Pastarųjų dienų įvykiai patvirtina būtinybę gerinti situaciją valstybiniame ir finansų sektoriuose ilgalaikėje perspektyvoje, tęsti kovą su korupcija ir pinigų plovimu, po Nacionalinio saugumo tarybos posėdžio surengtoje konferencijoje trečiadienio vakarą sakė Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis.
Raimondas Vėjuonis.
Raimondas Vėjuonis: šalies finansų sistema yra stabili / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jo teigimu, posėdžio metu atsakingų tarnybų atstovai pateikė išsamios informacijos apie dabartinę padėtį Latvijos finansų sektoriuje ir patvirtino, kad šalies finansų sistema yra stabili ir imamasi visų būtinų priemonių užtikrinti gyventojų interesų apsaugą ir Latvijos tarptautinių finansinių įsipareigojimų vykdymą.

R.Vėjuonis: „Mūsų tikslas – teisės viršenybė. Korupciniai ir įstatymu baudžiami veiksmai yra nepriimtini, todėl kaltieji bus patraukti atsakomybėn nepriklausomai nuo jų pareigų, statuso ir įtakos.“

„Mūsų tikslas – teisės viršenybė. Korupciniai ir įstatymu baudžiami veiksmai yra nepriimtini, todėl kaltieji bus patraukti atsakomybėn nepriklausomai nuo jų pareigų, statuso ir įtakos“, – pareiškė R.Vėjuonis.

Prezidentas pabrėžė, kad teisėsaugos institucijos ir finansinės priežiūros tarnybos turi tęsti pradėtą darbą nepriklausomai, profesionaliai, principingai ir efektyviai, kad būtų maksimaliai greitai pasiekta norimų rezultatų.

R.Vėjuonis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad svarbu Latvijos teisėsaugos institucijoms bendradarbiauti su amerikiečių kolegomis, kad būtų gauta visa informacija.

„Raginu visus atidžiai vertinti naujienų šaltinius ir nepasiduoti sąmokslo teorijoms, nereaguoti į nepatikrintą informaciją, neskleisti gandų ir įvairių spėlionių. Leiskime tarnyboms dirbti“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Kaip žinoma, Jungtinių Valstijų iždo departamentas Latvijos komerciniam bankui ABLV įvedė sankcijas, pareiškęs, kad šis bankas užsiėmė pinigų plovimu, sudarė sąlygas neteisėtiems atsiskaitymams ir korupcijai.

JAV iždo departamento pranešime ABLV kaltinamas ryšiais su Šiaurės Korėja ir kitomis probleminėmis šalimis iš Jungtinių Tautų sąrašo, taip pat didelio masto neteisėtomis finansinėmis operacijomis, siejamomis su Azerbaidžanu, Rusija ir Ukraina.

Latvijos finansų sistemą sukrėtė ir centrinio banko vadovo Ilmaro Rimševičiaus sulaikymas dėl įtariamos korupcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius