Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas: šalyje politinės krizės nėra

Latvijos partijoms jau ilgiau kaip du mėnesius nesugebant susitarti dėl vyriausybės suformavimo prezidentas Raimondas Vėjuonis penktadienį pareiškė, kad tai yra normalus demokratinis procesas ir kad šalyje politinės krizės nėra.
Raimondas Vėjuonis.
Raimondas Vėjuonis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vis dėlto jis perspėjo, kad nepavykus pasiekti konsensuso dar labiau nusivils rinkėjai, kurie ir taip nepasitiki politikais.

Anksčiau penktadienį R.Vėjuonis nusprendė nesiūlyti dar vieno kandidato į premjerus ir suteikė daugiau laiko partijoms, jau ilgiau kaip du mėnesius neįstengiančioms susitarti dėl naujojo ministrų kabineto.

Kol derasi visos parlamento politinės jėgos, išskyrus prokremlišką socialdemokratinę partiją „Santarvė“, kadenciją baigiančio premjero Mario Kučinskio vyriausybė tęsią darbą.

Pirmas kandidatas į premjerus buvo Naujosios konservatorių partijos (NKP) lyderis Janis Bordanas, tačiau jam nepavykus suformuoti naujosios vyriausybės, politikas atsiėmė savo kandidatūrą. Antras kandidatas Aldis Guobzemas taip pat patyrė nesėkmę.

Vėliau partijos „Naujoji vienybė“ narys Krišjanis Karinis, nors jo kandidatūros R.Vėjuonis neiškėlė, pasiūlė formuoti vyriausybę iš penkių politinių jėgų, tačiau jo iniciatyva irgi atsidūrė aklavietėje dėl vidaus nesusitarimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius