-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20 /15:00

Latvijos prezidentui Raimondui Vėjuoniui atlikta širdies operacija

Latvijos prezidentui Raimondui Vėjuoniui trečiadienį buvo atlikta širdies operacija, pranešė Paulo Stradinio universitetinės klinikos ligoninė, į kurią papildomam ištyrimui antradienį iš kitos ligoninės buvo perkeltas šalies vadovas.
Raimondas Vėjuonis.
Raimondas Vėjuonis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip savo „Twitter“ paskyroje nurodė Latvijos televizija, Paulo Stradinio ligoninės Kardiologijos centre vykusi operacija jau pasibaigė. Išsamiau apie šalies vadovo būklę Kardiologijos centro medikai numato informuoti ketvirtadienį.

LTV citavo Paulo Stradinio ligoninės atstovę spaudai Lаsmą Sylę, kuri sakė, jog procedūra buvo sėkmingai atlikta trečiadienį vidurdienį.

„Operacija prezidentui Vėjuoniui baigta. Gydytojų planai buvo įvykdyti ir infekcijos židinys pašalintas“, - sakė L.Sylė. Išsamiau apie šalies vadovo būklę Kardiologijos centro medikai numato informuoti ketvirtadienį.

Kaip anksčiau pranešė Paulo Stradinio ligoninės atstovė spaudai Lаsma Sylė, medikai po atliktų tyrimų konstatavo 49 metų prezidentui sepsinę infekciją, kuri palietė širdies vožtuvus.

Tada kardiologų ir kardiochirurgų konsiliumas nusprendė, jog dabar svarbiausia prezidentui atlikti operaciją širdžiai, kad būtų galima likviduoti infekcijos židinį ir nebeleisti jai toliau plisti.

Kaip jau skelbta, pirmadienio rytą R.Vėjuonis buvo paguldytas į sostinės Rygos ligoninę „Gailezers“. Prezidentūros spaudos tarnyba vėliau pranešė, kad R.Vėjuonis buvo hospitalizuotas siekiant pagreitinti jo gijimą po virusinės infekcijos.

Kol R.Vėjuonis negaluoja, prezidento pareigas laikinai eina parlamento pirmininkė Inara Murniecė.

R.Vėjuonis pastarosiomis savaitėmis intensyviai dirbo mėgindamas rasti kompromisą, kuris leistų suformuoti naują vyriausybę po to, kai gruodžio 7 dieną netikėtai atsistatydino premjerė Laimduota Straujuma.

Po užsitęsusių diskusijų su valdančiosios koalicijos partijų lyderiais sausio 13 dieną R.Vėjuonis galiausiai pranešė, kad kandidatu į premjerus jis nusprendė siūlyti Seimo narį Marį Kučinskį iš centristinės Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS).

Kada tiksliai vyks balsavimas dėl M.Kučinskio kabineto dar kol kas nepranešta.

Buvęs aplinkos apsaugos ir gynybos ministras R.Vėjuonis prezidentu parlamente buvo išrinktas praėjusių metų liepą ir tapo pirmuoju žaliųjų politiku, tapusiu Europos Sąjungos narės lyderiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius