Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos saugumo policija neatmeta nesveikos psichikos žmonių mėginimų surengti išpuolį panašiai kaip Norvegijoje

Saugumo policija (SP) mano, jog tai, kas įvyko Norvegijoje, gali paskatinti imtis panašių veiksmų nestabilios psichikos žmones kitose šalyse, tarp jų ir Latvijoje.
Po sprogimo Oslo centre rinkosi minios žmonių
Sprogimo vieta Osle / „Scanpix“ nuotr.

SP viršininkas Janis Reinikas paskelbtame ketvirtadienį interviu laikraščiui „Diena“ sakė, jog atvejis Norvegijoje patvirtino, kad negalima garantuoti visiško visuomenės saugumo, nes negaliama visiškai atmesti galimų spontaniškų veiksmų ar iš anksto suplanuotų pavienių individų neteisėtų veiksmų.

Tačiau būtina daryti viską, kas įmanoma pavojui sumažinti, kad būtų galima laiku išaiškinti nestabilios psichikos žmones ir užkirsti kelią jų galimiems neteisėtiems veiksmams.

Tiesa, išaiškinti tokius pavienius asmenis sunku, nes jie gana protingi ir organizuoti, slepia savo veiksmus, daro viską tyliai, be liudininkų, stengdamiesi nepalikti pėdsakų, pažymėjo J.Reinikas. 

Kaip jau pranešta, SP kol kas nerado Norvegijoje sulaikyto už teroro aktų įvykdymą Anderso Behringo Breiviko sąsajų su Latvijos nacionalistinėmis partijomis ir organizacijomis.

Antradienį gauta pranešimų, kad A.Behringas Breivikas internete išvardijo tas šalis, kurios, jo nuomone, yra nacionalistinės. Tarp jų yra ir Latvija.

Savo manifeste jis išvardijo taip pat tas partijas ir organizacijas, kurias laiko nacionalistinėmis. Tarp jų yra ir latviškų: Nacionalinis susivienijimas „Viskas – Latvijai!“ - „Tėvynei ir laisvei“ ir Judėjimas už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę, Nacionalinių jėgų sąjunga, „Klubas-415“, Latvijos liaudies frontas ir Latvijos nacionaldemokratų partija.

Susivienijimo „Santarvės centras“ frakcijos parlamente pirmininko pavaduotojas Valerijus Agešinas kreipėsi į SP, prašydamas pradėti Baudžiamąjį procesą Nacionalinio susivienijimo „Viskas – Latvijai“ -„Tėvynei ir laisvei“ ir Judėjimo už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę nariui Janiui Iesalniekui dėl jo teiginių apie Norvegijoje įvykusią tragediją tinkle „Twitter“, kad „aukos Norvegijoje tenka multikultūrininkų sąžinei – jų islamizacijos politika privedė prie to, kad kai kas tiesiog kuoktelėjo, nes joje yra nacionalinės nesantaikos kurstymo požymių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius