Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos Seimo narys nuogąstauja, kad jo įpykus pasakytas žodis „Užsičiaupk!“ nevirstų „Mušk rusus!“

Latvijos Seimo deputatas Ingmaras Lydaka neapgailestauja dėl pasakytų iš Seimo tribūnos praėjusią savaitę dviem konkretiems kairiosios opozicijos deputatams teiginių, bet nuogąstauja, kad jo įpykus pasakytas žodis „Užsičiaupk!“ nevirstų „Mušk rusus“.
Laisvės paminklas Rygoje
Laisvės paminklas Rygoje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Latvija

Paprašytas pakomentuoti, ar nemano, jog sakydamas kalbą buvo pernelyg emocionalus ir pažeidė etikos normas, I.Lydaka atsakė, kad nepriekaištauja sau dėl to, bet ketina antradienį pasikalbėti su kairiųjų jėgų Seime atstovais, kuriuos gerbia, ir tikisi, jog jie nesuprato jo žodžių kaip nukreiptų prieš juos.

„Iš esmės pasakiau tik vieną šiurkštų teiginį ir aiškia latvių kalba... Pačiam man labai sunku įvertinti, bet rytoj mėginsiu pasikalbėti su žmonėmis, kurie galbūt įsižeidė dėl to, ką pasakiau“, – pažymėjo Žaliųjų ir valstiečių sąjungos narys.

I.Lydaka paaiškino, kad šiurkštus pasakymas užsičiaupti buvo skirtas dviem konkretiems deputatams iš „Santarvės centro“ – Nikolajui Kabanovui ir Aleksandrui Golubovui, „kurių nuomonė jo nedomina“.

Be to, N.Kabanovui anksčiau buvo inkriminuojamas „nosies nusišnypštimas į valstybinę vėliavą“, todėl jo dalyvavimas diskusijose apie vėliavos naudojimo taisykles jau yra „visiškai neetiškas“, mano I.Lydaka.

Tai, kad interneto parduotuvėje pasirodė marškinėlių su I.Lydakos pasakytų žodžių užrašu, jis pats vertina „veikiau neigiamai nei teigimai“.

„Deja, buvo išgirsti žodžiai, o ne to, kas pasakyta, prasmė“, – sakė jis ir pabrėžė, kad jokiu būdu nenorėjo savo žodžiais įžeisti rusakalbių deputatų ar visų rusų. I.Lydaka niekada nepritarė ir nepritars pozicijai „Mušk rusus!“, todėl būtų labai gaila, jeigu jo žodžiai būtų išaiškinti būtent taip.

Kaip jau pranešta, pasakyti emocingai kalbant iš Seimo tribūnos praėjusią savaitę deputato I.Lydakos žodžiai „Užsičiaupk!“ ir „Kairysis zoosodas“ jau tapo kone liaudies kūryba.

Bet kuris norintysis už beveik 9 latus interneto parduotuvėje uzvelckreklu.lv gali nusipirkti marškinėlius su I.Lydakos nuotrauka ir užrašu „Užsičiaupk!“ arba „Kairysis zoosodas“ bei pavaizduotais įvairiais žvėrimis užklijuotais nasrais.

I.Lydaka minėtus žodžius pasakė dalyvaudamas parlamento diskusijose dėl Latvijos valstybinės vėliavos įstatymo projekto ir pareikšdamas savo nuomonę dėl kairiosios opozicijos siūlymo mažinti dienų, kai privaloma iškabinti vėliavą, skaičių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius