-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos sveikatos apsaugos ministrė I.Vinkelė sutinka atsistatydinti

Latvijos sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė antradienį žurnalistams sakė, kad premjero Krišjanio Karinio reikalavimas, kad ji atsistatydintų, yra bandymas perkelti atsakomybę dėl ne itin sėkmingo krizės valdymo ir surasti atpirkimo ožį.
Ilzė Vinkelė
Ilzė Vinkelė / „Scanpix“ nuotr.

Pasak I.Vinkelės, premjeras, kaip komandos vadovas, turi teisę reikalauti ministro atsistatydinimo, o jos pareiga yra tokį reikalavimą patenkinti.

„Manau, kad tai iš tikrųjų yra premjero bandymas perkelti atsakomybę ir surasti atpirkimo ožį situacijoje, kurią diplomatiškai galima pavadinti nelabai koordinuotu ir sklandžiu krizės valdymu“, – sakė ji ir nurodė, kad krizę turėtų valdyti premjeras.

„Akivaizdu, kad kiekvienas vadovas turi savus komandos motyvavimo ir krizių sprendimo metodus“, – pridūrė I.Vinkelė.

Paklausta, ar planuoja atsistatydinti, ji atsakė: „Kokia alternatyva? Laikytis durų – negeras stilius ir prieštarauja mano principams.“

Pasak I.Vinkelės, ji apie premjero reikalavimą sužinojo iš kolegų, nes premjeras sušaukė koalicijos bendradarbiavimo tarybos posėdį vakcinavimo nuo COVID-19 planui aptarti. I.Vinkelė sakė, jog buvo pasirengusi jame dalyvauti, bet negavo kvietimo.

Paklausta apie galimą būsimą ministrą, I.Vinkelė nurodė, kad savo partijoje mato vieną potencialų kandidatą, bet jo pavardės nenurodė.

K.Karinis iš centro dešiniųjų partijos „Naujoji vienybė“ antradienį pareiškė nepasitikėjimą partijos „Judėjimas „Už!“ sveikatos apsaugos ministre ir pagal bendradarbiavimo susitarimą paragino aljansą „Už plėtrą/Už!“, kuriam priklauso „Judėjimas „Už!“, paskirti naują kandidatą į šį postą, naujienų agentūrai BNS nurodė premjero biuras.

Pagal koalicijos susitarimą K.Karinis antradienį informavo koalicijos partnerius, kad pasirašys dokumentus, kuriais reikalaujama I.Vinkelės atsistatydinimo sausio 7 dieną.

I.Vinkelė poste liks iki ketvirtadienio, bet gynybos ministras Artis Pabrikas, priklausantis liberalų partijai „Už Latvijos plėtrą“ iš aljanso „Už plėtrą/Už!“, eis sveikatos ministro pareigas, kol bus paskirtas naujas ministras.

K.Karinis sakė, kad antradienį ryte susitiko su visais koalicijos partneriais ir atskirai su „Už plėtrą/Už!“ atstovais, kurių paprašė iškelti naują, energingą ir gabų kandidatą į sveikatos apsaugos ministrus.

Premjeras anksčiau keletą kartų išreiškė nepasitenkinimą Sveikatos apsaugos ministerijos ir I.Vinkelės rezultatais kovojant su koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimu, tačiau naujausia jo kritika buvo susijusi su aiškaus skiepijimo plano nebuvimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius