Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos užsienio reikalų ministras neigia kalbas apie vidaus kovą „Vienybėje“

Kalbos apie kovą dėl įtakos Latvijos centro dešiniųjų partijoje „Vienybė“, kuri priklauso valdančiajai koalicijai, yra netiesa, pareiškė užsienio reikalų ministras, „Vienybės“ narys Edgaras Rinkevičius.
Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius
Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Visi pranešimai apie tariamas kovas dėl valdžios partijos viduje yra netiesa. Jie melagingi. Praėjusį sekmadienį susirinkusi „Vienybės“ valdyba pareiškė visišką paramą (partijos) lyderei Solvitai Abuoltiniai. Ji buvo išvykusi darbo reikalais, tačiau dabar prisijungs prie derybininkų grupės (dalyvaujančios pokalbiuose dėl būsimos vyriausybės) ir vadovaus deryboms... Visas šis triukšmas – nereikalingas“, – sakė jis penktadienį interviu visuomeninei televizijai.

Parlamentarė Dana Reizniecė Uozuola iš centro dešiniosios Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS) sakė, kad šiuo metu „Vienybėje“ tvyro chaosas, nes neaišku, kas yra partijos vadovas.

„Dzintaras Zakis, užimdamas šios partijos frakcijos Seime vadovo postą, buvo vienas derybų lyderių, tačiau jis gavo rimtą smūgį (dėl įtarimų, susijusių su rinkėjų papirkinėjimu per Seimo rinkimus). S.Abuoltinia taip pat patyrė stiprų emocinį sukrėtimą, nes nebuvo perrinkta į parlamentą. Neaišku tai, kaip greitai „Vienybė“ atsities“, – sakė ji.

Gaidis Bėrzinis, vienas iš valdančiojo konservatyvaus Nacionalinio aljanso vadovų, ketvirtadienį visuomeninei televizijai taip pat sakė, kad dėl situacijos „Vienybėje“ nevisiškai aišku, kas atstovauja partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius