Lechas Walęsa: branduolinis ginklas atgrasintų Rusiją nuo atakų prieš Lenkiją

Šaltojo karo laikų lenkų nepriklausomybės kovotojas Lechas Walęsa pareiškė, kad Lenkija turėtų pasirūpinti branduoliniais ginklais kaip saugikliu nuo Rusijos, kurią jis kaltina karo kurstymu kaimyninėje Ukrainoje.
Lechas Walęsa
Lechas Walęsa / Kadras iš filmuotos medžiagos

„Lenkijai reikia atstovėti prieš Rusiją“, – sakė Nobelio taikos premijos laureatas, vadovavęs Lenkijos demokratijos judėjimui ir tapęs pirmuoju pokomunistiniu šalies prezidentu, interviu, kuris buvo išspausdintas trečiadienį.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bando įbauginti mus savo branduoliniais ginklais, tai kodėl mes negalime turėti savo arsenalo?“, – sakė L.Walęsa dienraščiui „Rzeczpospolita“.

„Mes turėtumėme pasiskolinti, išsinuomoti branduolinių ginklų, kad parodytumėme Putinui, jog, jeigu nors vienas rusų karys neprašytas įkels koją į mūsų žemę, mes atakuosime. Kad būtų aišku“, – sakė 70-metis.

Rusijos prezidentas Vladimiras „Putinas bando įbauginti mus savo branduoliniais ginklais, tai kodėl mes negalime turėti savo arsenalo?“ – sakė L.Walęsa dienraščiui „Rzeczpospolita“.

Kelios šalys, tarp jų Belgija, Vokietija, Italija, Nyderlandai ir Turkija yra dislokavusios branduolinius ginklus savo teritorijoje pagal NATO sprendimą.

Tačiau branduolinių ginklų skolinimosi arba nuomos tradicijos Aljanse kol kas nėra.

Lenkija turėtų atvirai kalbėti ir pasakyti: „Pone Putinai, mes neleisime jums žengti nė žingsnio į priekį. Tik pabandykite ir jūs pražūsite, pražūsime ir mes“, – pridūrė L.Walęsa, buvęs profesinių sąjungų judėjimo „Solidarumas“ lyderis, kuris pagarsėjo tuo, kad išsiderėjo bekrauję komunizmo baigtį Lenkijoje 1989 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius