-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis britų išminuotojas žuvo sprogus minai

Afganistane nukenksmindamas sprogmenį žuvo britų išminuotojas seržantas Olafas Schmidas.
Olafas „Ozas“ Schmidas
Olafas Schmidas-Ozas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip antradienį pranešė „The Daily Mail“, tarnybos draugai išminuotoją pravardžiavo Ozu – pagal stebuklų šalies pavadinimą Franko Baumo knygoje. Pasak jų, O.Schmidas buvo žmogus legenda, kasdien žvelgęs mirčiai į akis.

O.Schmidas žuvo šeštadienį, spalio 31-ąją. Po savaitės jis turėjo išskristi dviejų savaičių atostogų į Didžiąją Britaniją, o paskui grįžti į Afganistaną paskutiniam tarnybos mėnesiui.

Per savo tarnybos laiką Afganistane trisdešimtmetis O.Schmidas sėkmingai susidorojo su 64 savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais. O.Schmidas taip pat buvo minų aptikimo specialistas – per vieną operaciją Afganistane per parą jis sugebėjo rasti 31 sprogstamąjį įtaisą.

Žuvęs O.Schmidas paliko žmoną Christiną ir penkerių metų sūnų. „Mane guodžia tik ta mintis, kad savo darbu jis išgelbėjo daugybės kitų žmonių gyvybes“, – sakė Ch.Schmid.

Į Didžiosios Britanijos armiją O.Schmidas įstojo 1996-aisiais. Šių metų pradžioje jam buvo suteikta teisė dirbti su ypač pavojingais savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais. Birželį jis buvo komandiruotas į Afganistaną.

Tarnybos draugo Shauno Marsho teigimu, Olafas savo darbu ir humoro jausmu įkvėpdavo visą būrį.  „Ozas Schmidas buvo pats drąsiausias ir narsiausias žmogus, kokį kada nors buvau sutikęs“, – apie išminuotojo mirtį kalbėjo O.Schmido kovinės grupės vadas Robas Thomsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius