Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lėktuvas, iš kurio J.Prigožinas V.Zelenskį kvietė į oro dvikovą, numuštas

Ukrainos ginkluotosios pajėgos virš Bachmuto numušė bombonešį Su-24, iš kurio kabinos vienas iš „Wagner“ įkūrėjų Jevgenijus Prigožinas anksčiau metė iššūkį Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, kviesdamas jį į dvikovą danguje.
 Su-24 lėktuvas
Su-24 lėktuvas / Rusijos gynybos ministerijos nuotr.

Informacija apie numuštą bombonešį socialiniuose tinkluose ir prorusiškuose kanaluose pasirodė vasario 13 d. vakare. Vasario 14 d. rytą J.Prigožino spaudos tarnyba patvirtino šią informaciją, paskelbdama jo atsakymą.

J.Prigožinas teigiamai atsakė į žurnalistų klausimą, ar Su-24, iš kurio jis kreipėsi į V.Zelenskį, buvo numuštas virš Bachmuto.

VIDEO: Пригожин вызвал Зеленского на дуэль

„Taip, iš tiesų, šį lėktuvą šiandien nuo žemės atakavo priešo oro gynyba. Pilotas padarė stebuklą ir nutupdė degančią mašiną, visiškai įvykdydamas kovinę užduotį“, – teigiama atsakyme. Pranešime tikinama, kad orlaivis šiuo metu remontuojamas.

Vasario 6 d. „Telegram“ kanalas „Prigožino kepurė“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame J.Prigožinas kreipiasi į V.Zelenskį sėdėdamas naikintuvo kabinoje. Jis teigia, kad „bombardavo“ Bachmutą, o kitą dieną pažadėjo įsėsti į MiG-29. J.Prigožinas taip pat pasiūlė Ukrainos prezidentui „susitikti danguje“ ir, jei jis laimės, grąžinti Artiomovską (taip Rusija vadina Bachmutą) Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius