Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėktuvo katastrofos Kazanėje aukos: genijus, garsenybės šeima, dėstytoja iš Didžiosios Britanijos

Tragedija Kazanėje, nusinešusi 50 žmonių gyvybes, sukėlė šoką artimiesiems. Portalas kompravda.eu rašo, kad per lėktuvo „Boeing 737“ katastrofą garsus televizijos „Rossija 2“ komentatorius neteko žmonos ir įdukros, Tatarstano prezidentas – sūnaus, šiuo lėktuvu skrido ir vunderkindas, 13 metų įstojęs į universitetą.
Romano Skvorcovo įdukra ir žmona.
Romano Skvorcovo įdukra ir žmona. / Twitter nuotr.

„Dabar liko tik vienas klausimas – dėl ko gyventi“, – savo „Twitter“ paskyroje rašo nepakeliamo sielvarto kamuojamas komentatorius Romanas Skvorcovas. Jis aviakatastrofoje neteko žmonos Jelenos ir jos dukters Dašos, kurią įsivaikino daugiau kaip prieš metus vesdamas jos motiną.

Komentatoriaus draugai ir gerbėjai lengviau atsikvėpė, kai jis pirmadienio rytą vėl prisijungė prie „Twitter“ paskyros ir padėkojo už palaikymo žodžius.

„Twitter“ jis paskelbė nuotrauką, kurią iš lėktuvo jam likus valandai iki tragedijos atsiuntė žmona. Į Kazanę Jelena vyko susitikti su giminėmis ir draugais. „Aš myliu savo mergaites. Ir prašau, jeigu kada nors kalbėsiu apie jas būtuoju laiku, nušaukit mane“, – rašė jis.

Išsigandę R.Skvorcovo draugai puolė rašyti jį palaikančias žinutes, nes baiminosi, kad nepakėlęs netekties vyras gali pakelti ranką prieš save.

„Romanai, nėra žodžių, kurie galėtų nusakyti, kaip užjaučiu tave, bet būk vyriškas, mes visi liūdime kartu su tavimi“, – rašė jam draugas.

Komentatoriaus draugai ir gerbėjai lengviau atsikvėpė, kai jis pirmadienio rytą vėl prisijungė prie „Twitter“ paskyros ir padėkojo už palaikymo žodžius.

„Aš laikausi gerai, kiek tai įmanoma. Mane ten bus galima pasiimti tik po nuožmios kovos“, – rašė jis.

Genijus laukė atžalos

Katastrofoje žuvo ir garsus Kazanės genijus Mstislavas Kamaševas, kuris 2000-aisiais nustebino visą šalį, kai būdamas vos 13-os įstojo į universitetą, į matematikos ir kibernetikos fakultetą.

Jis man visada liks vaiku, kaip šitaip? Geriau jį tokį ir prisiminkime: šviesų, gerą vaikiną. Tokie žmonės neturėtų likti tik skaičiais ataskaitoje apie žuvusius, – sakė M.Rachimovas.

Paauglys be vargo nurungė penkeriais metais vyresnius aukso medaliais apdovanotus konkurentus, įvairių konkursų laureatus.

Aštuoniolikos M.Kamaševas sėkmingai baigė universitetą, įstojo į aspirantūrą ir įsidarbino banke. Tuomet jis žurnalistams prisipažino, kad yra laimingas žmogus ir turi viską, ko tik galima norėti. Praėjusiais metais jis vedė savo mylimąją Anastasiją. Su žmona jie laukė vaiko, jis turėtų netrukus gimti.

„Netikiu, kažkokia nesąmonė. Man – šokas, aš su juo mokiausi toje pat mokykloje, o vėliau ir universitete. Sunku, – žurnalistams sakė žuvusiojo draugas Maratas Rachimovas. – Jis gi amžinai jaunas, visada toks geras, atviras. Jis man visada liks vaiku, kaip šitaip? Geriau jį tokį ir prisiminkime: šviesų, gerą vaikiną. Tokie žmonės neturėtų likti tik skaičiais ataskaitoje apie žuvusius.“

Juodosios dėžės – pažeistos

Kaip skelbia BBC, aviakatastrofoje žuvo 53 metų Donna Bull iš Didžiosios Britanijos, ji dirbo dėstytoja Belerbio koledže. Jos vyras Robertas Crome'as teigė, kad ji buvo nuostabi motina jų vaikams, geros širdies, mylėjo šeimą ir savo draugus.

Newsru.com skelbia, kad rastos lėktuvo juodosios dėžės, dvi iš jų – pažeistos.

15min.lt jau skelbė, kad tarp 44 žuvusių keleivių yra Tatarstano prezidento sūnus Irekas Minnichanovas. Tarp aukų – ir Tatarstano autonominės respublikos Federalinės saugumo tarnybos FST (rus. FSB) vadas Aleksandras Antonovas.

Pirmadienį Rusijos žiniasklaida išplatino Kazanės oro uosto saugos kamerų įrašą. Jame užfiksuota aviakompanijos „Tatarstan“ lėktuvo „Boeing“ katastrofa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius