Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07

Lėktuvo vaiduoklio katastrofa Baltijos jūroje: nevaldomas skrydis per visą Europą

Rugsėjo 4 d., ramų sekmadienio vakarą, Latviją sukrėtė nerimą kelianti žinia – maždaug už 40 km nuo Ventspilio pakrantės sudužo privatus lėktuvas „Cessna 551“, kuriuo skrido keturi žmonės. Apie incidentą iš karto pranešė daugelis pagrindinių Europos ir tarptautinės žiniasklaidos priemonių. Dėmesį traukė tai, kad lėktuvo skrydis buvo itin keistas, o jame buvo garsus Vokietijos verslininkas.
Karlas-Peteris Griesemannas
Karlas-Peteris Griesemannas žuvo Baltijos jūroje / TVNET koliažas

Pirminiais duomenimis, lėktuvas su nežinomu skaičiumi keleivių skrido iš Ispanijos į Vokietijos Kelno miestą ir sudužo maždaug už 2000 km nuo tos vietos, kur turėjo nusileisti. Informacijos apie šį incidentą vis dar trūksta ir klausimų yra daugiau nei atsakymų, tačiau bendrovė, kuriai priklausė minėtas lėktuvas, patvirtino, kad juo skrido vienas iš jos savininkų, žinomas verslininkas ir visuomenės veikėjas Karlas-Peteris Griesemannas.

Rasta žmonių palaikų

Įvykio detales vis dar gaubia paslaptis. Taip pat neaišku, ar atradus lėktuvo nuolaužas bus rasti visi atsakymai.

Antradienį pranešta, kad Latvijos karinis jūrų laivynas ieškodamas prie šalies krantų sudužusio privataus lėktuvo surado žmonių palaikų ir lėktuvo nuolaužų.

Vėlai pirmadienį jūroje surasta 11 lėktuvo nuolaužų, įskaitant galimus bagažo daiktus, tokius kaip batai. Taip pat rasta žmonių kūnų fragmentų.

Lėktuvas vaiduoklis skrido virš Europos

Viena iš beveik visuotinai išsakomų versijų yra ta, kad netrukus po pakilimo pilotų kabinoje sumažėjo slėgis, todėl įgula ir keleiviai galėjo prarasti sąmonę. Tai reiškia, kad maždaug keturias valandas (manoma, kad lėktuvas sudužo praėjus maždaug penkioms valandoms po pakilimo) lėktuvas skrido autopiloto režimu ir nukrito, nes baigėsi degalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius