Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvas būdas gauti teisę gyventi Didžiojoje Britanijoje – fiktyvios homoseksualų santuokos

Civilinę tos pačios lyties asmenų santuoką Didžioji Britanija įteisino šių metų kovą. Nusikaltėliai vos per pusmetį įžvelgė, kad tai – puiki landa apeiti sudėtingas šalies imigracijos taisykles ir ėmė siūlyti trečiųjų šalių piliečiams fiktyvias santuokas su tos pačios lyties asmenimis, skelbia „Inside Out London“.
Kalifornijoje atmestas reikalavimas uždrausti tos pačios lyties asmenų santuokas.
Homoseksualai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Leidinio žurnalistė ryžosi eksperimentui ir pati pabandė apsimesti legalaus gyvenimo Londone siekiančia užsieniete, kad išsiaiškintų, kaip veikia apgavikų schema, ir kiek tai kainuoja.

Už žurnalistės mesto jauko netruko užkibti rumunai apgavikai. Peteriu ir Ricardo prisistatę vyrai pasiūlė merginai dvi galimas „žmonas“, abi rumunes, ir užtikrino, kad jų siūlomas būdas kur kas saugesnis nei bandyti fiktyviai ištekėti už vyro.

Jie neslėpė, kad už tokią santuoką moteris turėtų jiems sumokėti 10 tūkst. svarų.

„Teka“ ne lesbietės

Abi būsimos „nuotakos“ rumunės jau per pirmą pokalbį pabrėžė iš tiesų nesančios lesbietės, tačiau mielai apsimesiančios, kad tokios yra, kad tik gautų pinigų už fiktyvią santuoką.

Tu pasakai, kad esi gėjus ir niekas jokių papildomų klausimų nebeužduoda. Gėjams ir lesbietėms viskas va taip lengva, – paaiškino gaujos vadeiva.

Viena iš merginų, Aleksandra, tikino, kad pati yra suorganizavusi šešias tokias vedybas ir apie imigracijos taisykles žino viską.

„Mes turime įsiregistruoti, kad gyvename kartu. To iš tikrųjų nebus, bet turime pademonstruoti“, – teigė ji.

Taip pat jauna moteris iškart pasiūlė žurnalistei susiorganizuoti keletą romantiškų nuotraukų, kuriose merginos laikytųsi už rankų, būtų apsikabinusios ir kitaip demonstruotų jausmus.

Gėjų niekas nieko neklausia

Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų ministerijos apskaičiavimu, per pastaruosius metus fiktyvių santuokų padaugėjo tris kartus. Tuo tarpu nusikaltėlių vadeiva prisistatęs vyras pareiškė niekada neturėjęs jokių problemų registruojant fiktyvias gėjų vedybas.

„Tu pasakai, kad esi gėjus ir niekas jokių papildomų klausimų nebeužduoda. Gėjams ir lesbietėms viskas štai taip lengva“, – sakė jis.

Po šio tyrimo Didžiosios Britanijos imigracijos ir saugumo ministerija ketina sugriežtinti vienos lyties santuokas sudarančių porų asmeninių ryšių patikrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius