-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai įsitikinę: parlamentarai ir kunigai uždirba per daug

Net 60 proc. lenkų mano, kad parlamentarai jų šalyje uždirba per daug, atlyginimus jiems reikėtų sumažinti perpus. Taip pat yra ir su kunigais, remdamasis visuomenės apklausa, kurioje klausta, kiek kokios profesijos atstovai uždirba ir kieno atlygiai per dideli, skelbia Lenkijos naujienų tinklalapis wyborcza.pl.
Kunigas
Lenkams nepatinka, kad kunigai daug uždirba. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos piliečių manymu, daugiausiai uždirba didelių įmonių vadovai – per mėnesį apie 25 tūkst. zlotų (20,6 tūkst. Lt). Antroje vietoje atsidūrė šalies prezidentas, lenkų manymu uždirbantis apie 20 tūkst. zlotų (16,5 tūkst. Lt). Daugiau nei 10 tūkst. zlotų (8,2 tūkst. Lt) kas mėnesį gauna ir ministrai, verslininkai, parlamentarai. 

Apklausoje dalyvavusių asmenų teigimu, daugiau nei 5 tūkst. zlotų per mėnesį (4,1 tūkst. Lt) gauna ir porfesoriai, teisėjai, gydytojai, karininkai. Nuo jų tik šiek tiek atsilieka inžinieriai ir kunigai, pastarųjų atlygis per mėnesį, apklaustųjų nuomone, siekia 5404 zlotus (4468  Lt).

Tarp mažiausiai uždirbančių atsidūrė pardavėjai (1600 zlotų – 1322 Lt) ir valytojos (1406 zlotai – 1162 Lt).

Paklausti, ar taip ir turėtų būti, lenkai išdėstė savo nuomonę – pirmiausia pasiūlė sumažinti atotrūkį tarp daugiausiai ir mažiausiai uždirbančiųjų. Sumažėti algos turėtų net įmonių vadovams ir prezidentui, nors lenkai ir sutinka, kad šie žmonės privalo uždirbti daugiausiai.

Labiausiai lenkai nepatenkinti dideliais parlamentarų ir kunigų uždarbiais. Dvasininkai turėtų uždirbti perpus mažiau. Parlamentarų algos neturėtų siekti 6 tūkst. zlotų (4,9 tūkst. Lt).

Apklausą vykdžiusios bendrovės teigimu, Lenkijoje atlyginimai yra kaip tik tokie, kaip dauguma lenkų šioje apklausoje ir nurodė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius