-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lenkai prašo, kad L.Kaczynskio lėktuvo katastrofa būtų tiriama Vašingtone

Buvusi Lenkijos užsienio reikalų ministrė Anna Fotyga perdavė Vašingtonui peticiją apie aviakatastrofos prie Smolensko tarptautinio tyrimo pradžią, pranešė ketvirtadienį Lenkijos radijas.
Sudužęs Lenkijos prezidento lėktuvas
Sudužęs Lenkijos prezidento lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Peticija, kurią pasirašė apie 300 tūkst. žmonių, perduota JAV Kongreso nariui iš Kalifornijos valstijos, respublikonui Danai Rohrabacheriui.

Pasak peticijos autorių, projektas Kongrese buvo sutiktas pritariamai.

D.Rohrabacheris savo pareiškime pažymi suprantąs Lenkijos prašymą atlikti išsamų Smolensko aviakatastrofos tyrimą, bet nieko neužsimena nei apie tarptautinės tyrimo komisijos sudarymą, nei apie kokią nors rezoliuciją šia tema.

Anksčiau, lapkričio 9 dieną, Lenkijos naujienų agentūra PAP pranešė, jog lėktuvo katastrofoje žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio brolis dvynys, opozicinės partijos „Įstatymas ir teisingumas“ pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis nusprendė kreiptis į JAV kongreso narius respublikonus su prašymu padėti išaiškinti lėktuvo sudužimo balandžio 10 dieną prie Smolensko priežastis.

Tada buvo pranešta, kad į JAV su specialiu laišku lapkričio viduryje vyks partijos užsienio klausimus kuruojanti eksministrė Anna Fotyga, kurią lydės Smolensko katastrofą tiriančios Lenkijos Seimo grupės pirmininkas Antonis Macierewiczius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius