Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Duda atvyksta į Vilnių: Lenkijos ekspertai – apie jo prašymus Lietuvai

Į Lietuvą dviejų dienų vizito antradienį atvykstantis Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda jau ne pirmą kartą išgirs, kokia Varšuvos partnerystė brangi Vilniui. Lietuvių ir prezidento Gitano Nausėdos parama jam svarbi, nes Lenkija nori parodyti, kad konfrontacijos su Europos Sąjunga akivaizdoje nėra likusi be draugų. Apie Varšuvos lūkesčius 15min vizito išvakarėse kalbėjosi su keturiais Lenkijos politikos ekspertais.
Andrzejus Duda ir Gitanas Nausėda
Andrzejus Duda ir Gitanas Nausėda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Oficialiai vizitas skirtas Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Tarpusavio įžado akto 230-osioms metinėms paminėti.

Bet A.Duda su G.Nausėda dalyvaus ir pirmajame 2020 metais įkurtos Prezidentų tarybos susitikime. Planuojama aptarti regiono saugumo ir gynybos, transatlantinių ryšių stiprinimo, nelegalios migracijos, Rytų partnerystės, bendradarbiavimo ekonomikos, švietimo ir kultūros srityse klausimus.

O čia pat už kampo – ir Lenkijos nesutarimų su ES institucijomis klausimai.

Įtampa tarp Varšuvos ir Briuselio pastarosiomis savaitėmis išaugo po teismo sprendimo byloje, kuri buvo pradėta liepą, remiantis Lenkijos ministro pirmininko M.Morawieckio metų pradžioje pateiktu prašymu, ES teismui nusprendus, kad Bendrijos įstatymai turi viršenybę prieš Lenkijos įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius