-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija apkaltino teisininką šnipinėjus Rusijai

Lenkijos prokurorai pateikė kaltinimus vienam teisininkui dėl įtariamo šnipinėjimo Rusijos naudai, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida, o jeigu to asmens kaltė būtų įrodyta, jis gali būti nuteistas kalėti 10 metų.
Šnipinėjimas
Šnipinėjimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos ir Rusijos pilietybę turintis Stanislawas Sz., dirbantis vienoje Varšuvos advokatų kontoroje, kaltinamas „dalyvavęs veikloje“, susijusioje su Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU, radijui ZET sakė šalies prokuratūros atstovas Wlodzimierzas Burkackis.

Pasak ZET, tas vyras yra buvusio Rusijos nacionalinės futbolo rinktinės vartininko, 1991 metais su savo šeima persikėlusio gyventi į Lenkiją, sūnus.

Teisininkas buvo suimtas tą pačią dieną, kai vienam Lenkijos armijos pulkininkui leitenantui taip pat buvo pareikšti įtarimai dėl šnipinėjimo Rusijai. Prokurorai anksčiau užsiminė, kad abi šios bylos yra susijusios, bet nesakė, ar tie vyrai bendradarbiavo.

Šiuo metu vyksta to kariškio teismas, o jo byla nagrinėjama už uždarų durų. Jam gresia iki 15 metų laisvės atėmimo už bendradarbiavimą su užsienio žvalgybos tarnyba ir informacijos perdavimo, padariusio žalą Lenkijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius