-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija atmeta Rusijos pretenzijas dėl nacių brangenybių traukinio turinio

Lenkijos pusė atmeta Rusijos pretenzijas dėl nacių brangenybių traukinio turinio, skelbia newsru.com.
Valbžycho regionas
Valbžycho regionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Priminsime, kad ketvirtadienį Lenkijos Valbžycho savivaldybės atstovai patvirtino, kad du piliečiai, tikinę, jog atrado legendinį vokiečių traukinį, kuris 1945 metų gegužę neva iš Vroclavo išvežė vertingus metalus ir daiktus, iš tiesų aptiko karinį traukinį.

Kaip skelbia newsru.com, situaciją komentuodamas Lenkijos kultūros ministerijos atstovas Piotras Žuchowskis, tvirtino, kad pasikonsultavęs su teisininkais, kurie „aiškiai nurodė, kad, jeigu traukinys bus iš tiesų aptiktas, jis bus valstybės iždo nuosavybė“. Kaip skelbia telegraph.co.uk, panašu, kad šiuo sakiniu jis atsakė į Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusius teiginius, kad Maskva gali pareikšti pretenzijas dėl nacių brangenybių traukinio turinio.

Portalas telegraph.co.uk, remdamasis leidiniu „Sputnik Polska“, praneša, kad interviu duodamas advokatas Michailas Joffe teigė, kad traukinio lobis turėtų būti perduotas Rusijai, jei paaiškėtų, kad jis buvo išvežtas iš Sovietų Sąjungos. Jo teigimu, Rusija šių turtų galėtų pareikalauti ir kaip kompensacijos.

Tuo metu pasaulinio žydų kongreso vadovas Robertas Singeris pasiūlė turtus grąžinti tiems, kuriems jie priklauso arba jų palikuonims: „Tai gali būti žydų brangenybės, kurias vokiečiai iš jų atėmė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius