Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 06 /14:30

Lenkija gedi dviejų policijos pareigūnų: juos mirtinai sužeidė antrankiais surakintas nusikaltėlis

Lenkija gedi dviejų policijos pareigūnų, kurie mirė po sužeidimų į galvas. Jie vežė sulaikytą vyrą, kuris būdamas su antrankiais šovė į juos. Nusikaltėlis tąkart paspruko, o sužeistus policininkus pamatę atsitiktiniai praeiviai iškvietė pagalbą. Ligoninėje abu policininkai mirė. Nusikaltėlis sulaikytas, tačiau lenkai toliau narplioja, kaip galėjo nutikti tokia tragedija.
Lenkija gedi policijos pareigūnų
Lenkija gedi policijos pareigūnų / Lenkijos policijos nuotr.

Tragiškas įvykis įvyko praėjusį penktadienį, apie 22.30 val. vietos laiku. Kaip informavo Vroclavo policija, „įvyko itin pavojingas įvykis, kuriame dalyvavo du pareigūnai ir vežtas automobiliu ieškomųjų sąraše buvęs vyras“.

Tas ieškomas vyras – Maksymilianas F., jo ieškota, kadangi privalėjo atlikti pusės metų įkalinimo bausmę už sukčiavimą. Laikraščio „Rzeczpospolita“ duomenimis, jis buvo sulaikytas bute. Pareigūnai vežė vyrą į sulaikymo kamerą nežymėtu automobiliu.

„Jis buvo surakintas antrankiais priekyje. Vienu momentu Sudetų gatvėje (Vroclave), kokie keli šimtai metrų iki komisariato, vyras išsitraukė ginklą ir dukart šovė pareigūnams į galvas. Tai nebuvo profesionalus ginklas, greičiau šaudantis juodojo parako kulkomis“, – rašė kitas Lenkijos naujienų portalas onet.pl.

Gazeta.pl teigimu, policijai paskambino praeivis, tad atvykę pareigūnai nežymėtame automobilyje ir rado du sužeistus kolegas. Medikai įvykio vietoje atsidūrė akimirksniu, bet tik todėl, kad kaip tik tuo metu pro šalį važiavo greitosios pagalbos automobilis. Pareigūnai reanimuoti ir išvežti į ligoninę.

Trečiadienį popiet pasirodė naujų duomenų, kaip galėjo nutikti, kad policijos automobiliu vežtas vyras sugebėjo pasinaudoti ginklu.

„Rzeczpospolita“ rašo, kad, neoficialiais duomenimis, vyras buvo apieškotas dvigubai – pirmą kartą vos jį sulaikius, o tada komisariate. Esą gali būti taip, kad pirmą kartą tai padaryta nepakankamai kruopščiai, todėl vyras sugebėjo paslėpti ginklą policijos automobilyje, galbūt – po sėdyne. O tuomet vėl grįžęs į mašiną, kai turėjo būti pervežtas į kitą komisariatą, tuo ginklu pasinaudojo.

Maksymilianas F. laisve džiaugėsi neilgai, šeštadienį jis buvo sulaikytas. Jis kaltinamas dviejų pareigūnų nužudymu, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

VIDEO: Lenkijos policija sulaikė du pareigūnus pašovusį Maksymilianą F.

Abu pareigūnai buvo sužaloti į galvas ir abu neišgyveno. Lenkijos policija pirmadienį pranešė, kad mirė pareigūnai Danielius Luczynskis ir Ireneuszas Michalakas.

Lenkijos policijos nuotr./Žuvę policijos pareigūnai Danielius Luczynskis ir Ireneuszas Michalakas
Lenkijos policijos nuotr./Žuvę policijos pareigūnai Danielius Luczynskis ir Ireneuszas Michalakas

Lenkijos policija gedi savo kolegų. Dėl šios priežasties visa informacija, taip pat – ir nuotraukos, vaizdo įrašai Lenkijos policijos interneto svetainėje tėra tik juodai balti. Antradienio pavakarę visoje Lenkijoje kaukė policijos automobilių sirenos, taip atiduodant pagarbą pareigūnams.

Lenkijos policijos nuotr./Lenkija gedi policijos pareigūnų
Lenkijos policijos nuotr./Lenkija gedi policijos pareigūnų

Vis dėlto lenkai kelia ir daugybę klausimų, kaip galėjo tokia tragedija nutikti.

Tarkim, kokiu būdu vežtas nusikaltėlis sugebėjo nusiimti antrankius?

Kaip rašo gazeta.pl, Vroclavo policijos atstovas agentūrai PAP teigė, kad „remiantis turimais duomenimis ir filmuota medžiaga, galima pasakyti, kad prieš vežant vyras turėjo uždėtus ant rankų antrankius“. Tačiau kai jį sulaikė policija kitą rytą, antrankių jis neturėjo nei ant rankų, nei kur nors šalia savęs. Tad peršasi išvada, kad vyras sugebėjo išsilaisvinti jau pašovęs jį vežusius pareigūnus.

Onet.pl, remdamasis savo šaltiniais, susijusiais su policija, skelbia, kad labiausiai tikėtinas scenarijus yra toks, jog vyras išsilaisvino jau po to, kai panaudojo ginklą, panaudojęs raktelius, kuriuos turėjo jį gabenę pareigūnai.

Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas 44-erių Maksymilianas F.
Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas 44-erių Maksymilianas F.

„Tai nebuvo labai sunku, juk pašauti į galvas pareigūnai priešintis nebegalėjo. Tad jis galėjo be vargo paimti raktelius nuo antrankių ir arba nusiimti juos dar automobilyje, arba pabėgęs ir pasislėpęs saugioje vietoje“, – teigė šaltinis.

Dar viena teorija – kad jau pabėgęs Maksymilianas F. galėjo pasinaudoti kažkieno pagalba nusiimant antrankius. Mažiausiai tikėtina versija, kad nusikaltėlis antrankius nusiėmė dar iki to, kai šovė į pareigūnus.

Buvęs pareigūnas Maciejus Karczynskis gazeta.pl sakė, kad ši tragedija greičiausiai įvyko ir dėl pareigūnų padarytų klaidų, nes esą laikantis nurodymų sulaikant nusikaltėlį privalu pasirūpinti ne tik jo, bet ir pareigūnų saugumu.

Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas 44-erių Maksymilianas F.
Lenkijos policijos nuotr./Sulaikytas 44-erių Maksymilianas F.

Pagal naujausią policijos informaciją, vienas iš pareigūnų sėdėjo šalia sulaikytojo, nors anksčiau teigta, kad abu policininkai pašauti sėdintys ant priekinių sėdynių.

Klausimų kyla ir daugiau. Tarkim, kaip nutiko, kad sulaikytas vyras turėjo šaunamąjį ginklą? Ar įmanoma, kad policininkai jo nerado vyrą apieškodami?

„Ginklas turėjo būti apčiuoptas, juk tai ne degtukas“, – stebėjosi M.Karczynskis.

Nėra tiksliai žinoma ir kodėl pareigūnai nusprendė Maksymilianą F. vežti į komisariatą, kuriame nėra sąlygų laikyti jį.

Lenkijos policija patvirtina, kad sudaryta speciali tyrimo grupė, turėsianti išsiaiškinti visas tragiško įvykio aplinkybes. Tačiau kol kas plačiau situacija nekomentuodama, teigiama, kad tai gali pakenkti tyrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius